Lépj be a természet és a környezetvédelem ihlette babavilágba. Óvjuk együtt gyermekeink jövőjét!

 Vida Ágnes - Anyapszichológia
Vida Ágnes - Anyapszichológia
3 490 Ft

Vida Ágnes - Anyapszichológia

Az anyai lélek szivárványa fogantatástól nagymamakorig!

Raktáron
3 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 105 Ft
mamamibolt.hu
Kérdése van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Ki vagyok én? Jó anya vagyok? Jól csinálom? - merül fel gyakran az anyákban. Néha ki is mondja a kérdést, máskor csak a szemében kanyarog a kérdőjel. 


Miért kérdezzük ezt? Miért fontos, hogy elég jók vagyunk?e? Miért leszünk bizonytalanok, ha más másként csinálja, másként tudja, másként érzi? Ha neki könnyebben megy? Miért neurotikusak,túlaggódók a mai anyák? 


Miért érzik úgy, hogy folyamatosan bizonyítaniuk kell a különféle szerepeikben: anyaként, társként, szeretőként, munkaerőként? 


Miért nem tudnak felhőtlenek lenni? 


Miért csupa kérdőjel számukra az anyaság? 


Miért nem tudjuk az élet természetes részeként kezelni?


Miért nem érezzük az anyai ösztönt? 


Ezeket a kérdéseket teszi fel és válaszolja meg az Anyapszichológia c. könyv. Igyekszik megfogalmazni a kimondhatatlant: az anyák szerteáradó érzelmeit. A bűntudatot, az aggódást, a félelmet, az egymásban való feloldódást, a testi és lelki szimbiózist, a szeretetet. 


Azt, ahogyan a kislányból nő, a nőből anya válik. Végigkísér az anya belső utazásán a fogantatástól kezdve a várandósságon át a szülésen keresztül egészen a gyermek felnőtté válásáig. 


Miért fontos foglalkoznunk az anyaság lélektanával? Mert a gyermeknevelési praktikák és jótanácsok mit sem érnek, ha az anya nem ismeri saját magát. Ha lelkiismeretfurdalása van, ha szorong, ha depressziós, ha a fáradtságtól annyira kétségbeesett, hogy már bármire képes 


lenne, csak végre csend legyen. Ha nem képes befelé figyelni és felismerni, mire is van valójában szüksége a gyermekének, mert annyira leköti, hogy mások elvárásainak megfeleljen.


 

Adatok
Márka
Könyv
Várható kiszállítás
2022.02.01
Cikkszám
9789630889216
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!