Régóta tudott, hogy a fokhagymának milyen sok jótékony hatása van szervezetünkre. Az emberiség ősidőktől kezdve előszeretettel használja a fokhagymát főzésre és gyógyításra is. A fokhagyma előnyösen befolyásolja a szív egészséges működését, hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához, támogatja a normál vérzsírszint fenntartását. Mint ismert a népi gyógyászat a fokhagymát „természetes antibiotikumként” kezeli.
A hatásmechanizmusát viszont csak kevesen ismerik.
A fokhagymának van egy védekező mechanizmusa az élősködők ellen. Ha megvágjuk, vagy összetörjük a fokhagymát, életbe lép ez a rendszer és felszabadul egy kén komponens "alliin", amely egyesül egy speciális enzimmel "allinase", és létrejön az "allicin" nevű jellegzetes szagú vegyületet, melynek segítségével a növény képes az élősködőket megsemmisíteni. Az allicin egyik főbb jellemzője, hogy instabil, ezért gyorsan lebomlik és megszűnik a hatékonysága.
Mivel az allicin egy nagyon gyorsan lebomló instabil vegyület, ezért a fokhagyma készítmények többségéből pont a legfontosabb összetevő - az allicin - hiányzik, amely a fokhagyma legtöbb jótékony hatásaiért felel.
100% stabilizált allicin tartalommal
Az AlliMax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet.
A szabadalmazott eljárással előállított stabil allicin egy növényi kapszulába kerül.
Minden AlliMax kapszula 180 mg AlliSURE® port tartalmaz. Az AlliSURE® tartalmazza azt a stabilizált allicin kivonatot, amely a fokhagyma legfontosabb aktív alkotó eleme.
Bioaktív hatása bizonyított!