Logo

 

"Ez a könyv a hordozás /nem cipelés!/ kifinomult és tapasztalatilag sokszorosan ellenőrzött gyakorlatának szinte lexikonja. Igényességét tükrözi, hogy a hordozás tudományos hátterét is megvilágítja, gondosan részletezve mit jelent a hordozó test „kötelékében” lévő babának ez az állapot, még az optimális csípőizületi fejlődés szempontjából is!"

 — Prof. Dr. Bagdy Emőke

Finance App

Közelség és biztonság

"Nem a csend és nyugalom, hanem a számára biztonságot jelentő személy megnyugtató közelségének érzékelése a fontos a csecsemő számára - és nem csak elalváskor."

Szülő-gyermek kötődés jelensége

"Szeretném újra kihangsúlyozni, hogy a szülő és gyermek közötti kötődés alakulása nem csak a gyermeki fejlődésre van jelentős hatással, hanem felnőtt korban is meghatározza az egyén érzésvilágát."

A babahordozás gyakorlata

"Ami örökérvényű: ne hagyjuk, hogy az első próbálkozásaink stresszt okozzanak nekünk vagy a babának."

Girl with a laptop

A könyv nagyon érthető módon ad választ olyan alapkérdésekre, amelyek általában elbizonytalanítják a szülőket, vegyék-e fel a gyermeket, ha sír, elkényeztetjük-e ha hordozzuk, miért is alapvető igénye a babáknak a testközelség, antropológiailag, milyen pozícióban jó ha hordozzuk. Kutatásokat ismertet, és valóban a tudással elveszi a kételyeket.

Az úgynevezett veleszületett csípődiszplázia egyike a csecsemőkorban leggyakrabban előforduló ortopédiai elváltozásoknak. Orvosi kezelése a lábak olyan beállítását igényli, amely pontosan megfelel annak a lábtartásnak, melyet a kisbaba a csípőn hordozás közben vesz fel. Tehát a hordozás ily módon egy gyermekbarát módszer a csípődiszplázia megelőzésében.

Girl with a laptop

"Bár a negydik gyermekemet hordozom, nagyon sokat adott nekem és nagyon sok újdonságot tanultam belőle."

– Nagy Zsófi

Babák testközelben

Önálló kiadásban, praktikus

4 990 Ft

/darab

Babák testközelben +
Szoptatás női művészete könyvcsomag

A kötődéshez kapcsolódó népszerű könyvvel együtt egy csomagban is megvásárolható. Nagyon fontos alapmű a szoptatás terén. Hogy könnyebben menjen a kezdetektől!

10 990 Ft

/csomag

Babák testközelben könyv


4 990 Ft

/darab

  • Tapasztalatilag ellenőrzött tudás
  • Szülői önbizalom erősítése
  • Praktikus, kis formátum

Babák testközelben
+ Szoptatás női művészete könyvcsomag

10 990 Ft

/csomag

  • Legnépszerűbb csomagunk
  • Ezek a könyvek már-már alapművek
  • Együtt kedvezményesebb

A könyv hivatalos bemutatójára a debreceni Karakter Kávézóban került sor, ahol a Mamamibolt egyik alapítójával Mariannával és Dr. Ádám Borbála gyermekgyógyász, neonatológussal beszélgettünk mélyebben a kötődés fontosságáról, a hordozásról és az anyaság örömeiről és nehézségeiről.