Erőszakmentes kommunikáció
Erőszakmentes kommunikáció
2 290 Ft

Erőszakmentes kommunikáció

Erőszakmentesen kommunikálni - megtanulható

Várható kiszállítás
2024.04.18
Raktáron
2 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Az erőszakmentes kommunikáció megtanulása hasznodra válik a családban, munkában és úgy egyáltalán minden emberi kapcsolatodban. Érdemes elolvasni!


Képzeld el, hogy haragszol a párodra, és ezt úgy tudod kifejezni, hogy ő is megérti, de nem érzi úgy, hogy rátámadtál. Vagy ő tesz szemrehányást neked, és te megérted, mire van valóban szüksége, anélkül hogy belebetegednél. Szerinted sikerülhet? Létezik vajon olyan párbeszéd, amelynek során mindenki nyerhet? Ahol a kommunikációt játszmák helyett együttérzés és megértés jellemzi?
A szerző a Marshall Rosenberg által kidolgozott erőszakmentes kommunikációra építve, annak két jelképes figuráját, a zsiráfot és a sakált alkalmazva mutatja be, hogy igen, létezik. Ehhez csupán a zsiráf stratégiáját kell követnünk: együttérzéssel közeledjünk önmagunk és a társunk felé - azaz tudatosítsuk érzéseinket és a szükségleteinket, és igyekezzünk felmérni társunkéit is, ahelyett hogy sakálként a véleményünket és elvárásainkat ismételgetnénk. Párbeszédünk ily módon ide-oda lépegető tánccá válik aközött, amit tapasztalunk, érzünk, igénylünk és kérünk, és aközött, amit a másik fél tapasztal, érez, igényel és kér.


Serena Rust  Erőszakmentes kommunikáció - Amikor a zsiráf a sakállal táncolBioenergetic Kft., 2017
Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9789632912172
Cikkszám
9789632912172
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!