Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Rólunk

Honnan, hová, hogyan – Mamami történetünk - Öko baba-mama boltunk


A Mamamibolt alakulásakor, lassan másfél évtizede, a kötődő nevelés, a fenntartható babaápolás, a babahordozás, és az egyszerű életmód az egész család számára, közel sem örvendtek még olyan óriási népszerűségnek, mint ma. A mamami.hu fórumán frissen anyává vált nők szemléletformáló beszélgetései azonban már akkor életre hívták azt az üzletet, amelynek minden mozzanata magában hordozta az az iránti elköteleződést, hogy a bolt által forgalmazott termékek egyszer majd szélesebb körben is elterjedhessenek.

A mamami fórum volt talán az egyetlen olyan hely, ahol kapcsolódhattunk hozzánk hasonlóan gondolkodó családokkal, ítélkezésmentesen beszélgetthettünk és támogathattuk egymást a babahordozás, a mosható pelenkázás, az alternatív nevelési módok, pedagógiák mint például a Waldorf ügyek kapcsán. Igazi közössége a mamaminak már akkor előremutató volt és a mai napig élő kapcsolataink alapja.

Élő mamami lánc babahordozó kendőkből - Lánchíd

Pici gyerekek mellől kezdtünk dolgozni ezen a teljes mértékben szívből jövő ügyön, egyre másra gyűjtögettük magunk köré azokat a dolgokat, amelyek nekünk beváltak, teszteltünk, és folyamatosan kapcsolatban voltunk a vásárlóinkkal is, hogy az ő visszajelzéseik mentén alakulhassunk azzá, ami mögé be tudunk mindig büszkén állni.

Ezekben az években a válaszkészséget nemcsak a gyerekeinkkel gyakoroltuk, hanem minden hozzák forduló családdal szemben is, mert hittünk abban, hogy a vásárlóink igényeinek meghallgatása, és az üzlet életébe való beépítése nélkül nem juthatunk el sehová. A bolt által képviselt ügyek ugyanis közösségi, társadalmi ügyek: a környezetvédelem épp úgy, mint a babák kötődő nevelés szellemiségében való gondozása, a természetes szülés témájának felkarolása, a családok kompentenciájának elismerése és még sorolhatnánk. A szülői tapasztalatokra nem mint vásárlói értékelésekre tekintettünk, hanem valami olyan elemi fontosságú tudásra, amelyet muszáj hasznosítanunk a bolt életében is.

2007 óta 15 év telt el. A zero waste, azaz hulladékmentes életmód, a válaszkész gyermeknevelés napjaink legfontosabb kérdéseivé nőtték ki magukat, már messze nem underground mozgalmak, sőt. Kiemelt fontosságú társadalmi témává váltak.

A saját gyermekeink is megnőttek, a tapasztalataink és a termékek köre is kibővült, de az alapértékek semmit sem változtak. A Mamamibolt működtetői ma, ennyi évvel később az ország egyik legnagyobb fenntartható babagondozással és családi élettel foglalkozó webáruházaként is azt tartják a legfontosabbnak, hogy a vásárlók értéket vehessenek kézbe. Olyan értéket, amely a családi élet fejlődéséért és kényelméért van, és emellett nem árt a Földnek sem.

Ezt közvetítjük számos viszonteladónk felé is, igyekszünk szemléletet váltani a kereskedelemben.

 Természetes játékaink, hordozóink, mosható pelenkáink és zero waste termékeink forgalmazása során kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy azok a gyártási folyamattól a szülők vagy gyermekeik kezébe kerüléséig a lehető legfenntarthatóbb utat járják be. Ma is büszkén állíthatjuk, hogy mottónkhoz híven továbbra is otthon vagyunk a kötődő nevelésben.

Környezetbarát webshop - mamamibolt.hu


Ha rendeltél már a Mamamiboltból, talán te magad is kerültél olyan helyzetbe, hogy amikor a mosható pelenkákra,

játékra, hordozóra várva ajtót nyitottál a futárnak, aki boros dobozzal a kezében várt téged. Ne izgulj, pelenka van benne!:) Büszkén mondhatjuk, hogy a webshopból rendelt legtöbb csomagot újrahasznosított dobozban postázunk

számotokra. Még mindig használunk új bubis borítékokat, de minimális mennyiségben.

2021-ben a csomagok 85%-a ment újrahasznosított csomagolásban, erre nagyon büszkék vagyunk!

Idén megkapta a Mamamibolt a FENNTARTHATÓ DEBRECEN DÍJAT a várostól, messze előremutató munkánkért.

 Igazán nagy kihívás egy webshopot a lehető legzöldebben üzemeltetni, és bizony áldozatokkal jár olykor.

 Mi például beáldoztuk a színes, csillogó logózott doboz ötletét, bármilyen kecsegtető is, és olyan pakkokat állítunk össze, amelyekhez az anyagot már eleve a körforgásban lévő dobozok szolgáltatják.

 Újrahasznosított dobozok útja


 Honnan is érkeznek a dobozok?

Tőletek! :) A debreceni boltban szeretettel várjuk megunt, de jó állapotú dobozaitokat. Köszönjük a lelkes állandó doboz-szállító vásárlóinknak itt is!

A beérkező áruk csomagolása, és ezek tömőanyagai sem végzik a kukában - ezeket is újrahasznosítjuk.

És hálás szívvel köszönjük a Borháló debreceni, Péterfia utcai üzeletének, a Paleo központ szintén debreceni üzletének, akik évek óta hozzák dobozaikat nekünk-nektek, valamint a debreceni Méliusz könyvtárnak és a Klinikáknak a szorgalmas dobozgyűjtést. Fogadd te is szeretettel ezeket a dobozokat, és ha teheted, add őket tovább. (Amennyiben esetleg mégsem ilyen dobozban szeretnéd kapni a rendelésed, jelezd nyugodtan, a rendeléskor kiválasztható ponton.)

 Emellett természetesen a működésünk, folyamataink teljes időtartama alatt kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy óvjuk a Földet.

 Hogyan?


  • kétoldalasan nyomtatunk, és csakis azt amit feltétlenül szükséges,
  • szelektív gyűjtjük a szemetet,
  • biológiailag lebomló vegyszereket használunk,
  • textil törlőkendőket, kéztörlőket használunk,
  • kávét, ha a szomszédos cukrászdából veszünk, visszük a saját bögrénket :)
  • energiatakarékos izzókat használunk, ahol nem neonlámpánk van,
  • van céges kerékpárunk is,
  • a Green Friday keretében évente fákat ültetünk, tavalyi évben 70 csemete került elültetésre!

A Mamamibolt életéről sok képet találsz Instagram és Facebook oldalunkon, kövess minket ott is!

Szeretettel várunk téged is a Mamamibolt webshopjában és debreceni üzletében egyaránt!