Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Baba-Mama Blog

Népszerű témáink
Babakelengye
Fogzás
Hordozás
Kölcsönzés
Könyv
Nevelés, játék
Pelenkázás
Szülés
Születés
Várandósság
Zero Waste
Szűrés törlése

Egyetlen svéd törlőkendő 17 guriga papír törlőkendőt tud helyettesíteni - és még szebben is dolgozik.

Hogyan lehet kiváltani a papírtörlőket a Klippan svéd törlőkendőkkel? Milyen is az a svéd háztartási törlőkendő? Nem elég hogy jól működik, még gyönyörű is. Olyan igazi északi :).

Próbáld ki a Klippan konyhai törlőkendőket és mondj búcsút a papírtörlőknek!

Egyre fokozódó vágyakozással és izgalommal lépünk be az adventi ünnepkörbe. Előre várjuk a találkozásokat, érezzük a mézeskalács és forraltbor fűszeres illatát. Advent csodája, a melegség és meghittség mellett, az ajándékozás gyermeki izgalmát is megidézi bennünk. Ennek apropóján, a négy adventi gyertyagyújtáshoz kapcsolódva játékra hívunk titeket. Figyeljétek a facebook oldalunkat és az aktuális feladatot megoldva, ti is részt vehettek a sorsoláson, ahol mamamis nyeremények várják, hogy közületek valaki karácsonyfája alá landoljanak. Részleteket mindig az adott héthez tartozó játéknál találtok. Tartsatok velünk!

Igen hatékony tisztítószer a mosószóda, melyet a pelenkák mosása kapcsán fedeztünk fel, s azóta majdnem mindenhez használjuk és ajánljuk is.

A kiscsoportos foglalkozás során megtanítjuk Neked a kendő kötés alapjait, szövött és rugalmas kendőkkel.

Készítsetek napórát! 

Nyáron jó móka napórát készíteni, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a nap-árnyék jelenséggel, és néhány egyszerű szabállyal, például, hogy amikor nagyon kicsi a gyerekek árnyéka, akkor nem tanácsos sokat a napon lenni, ha az árnyék viszont már nagyobb, mint a gyermek maga, akkor már biztonságosabb.

Emellett nagyon jó módszer arra is, hogy beszélgessetek a napszakokról.

A nyári szezon sajnos nemcsak a pancsolás, és a csavaros fagyi szerezte örömökről szól, berepülnek, másznak, kúsznak kis bosszantó tényezők is a mindennapjainkba. Nagyobb figyelmet kell szentelnünk a rovarok, bogarak okozta csípések elleni védelemre, és az esetleges csípések okozta kellemetlen tünetek csillapítására.

A fogzás elkerülhetetlen része a kicsi fejlődésének, amely a baba életének első 6 hónapjában kezdődik, és akár 3 éves korig is eltarthat. Ez a hosszú és fárasztó folyamat sokszor nagyon nyugtalanná teheti a kisbabákat, és gyakran a pihenés és alvás időben még rosszabb a helyzet, amikor már nincs annyi zavaró tényező.

A prefold, azaz előre hajtogatott pelenkák az egyik legnépszerűbb változatai a mai modern mosható pelenkának. Nem szükséges hozzá nagy ügyesség, egyszerű hajtással könnyen beilleszthető a legtöbb pelenkakülsőbe. Itt megmutatjuk a hajtogatási módokat.

A pelenka mosása kapcsán fedeztük fel, ma már minden háziasszony kedvence. Mire jó? Röviden: folttisztítás, fehérítés, penész eltűntetése, áztatás, ammóniamentesítés, fugák tisztítása, leszürkült vagy gyümölcsfoltos textil fehérré varázsolása. A nátrium-perkarbonát, másnevén foltsó, vagy folttisztító só ezekben a feladatokban egyszerűen zseniális. Használata rémesen egyszerű, néhány szabályt kell csupán betartani.

A frusztrációnk egyre növekedett a Black Friday kapcsán. Most, 2020-ban, ennek a végtelenül zűrös évnek a végén pedig úgy döntöttünk, nem tudjuk ezt ebben a formában csinálni. Idén végre ki mertünk állni magunkért, a nálunk dolgozó családokért, a környezetért, a fair kereskedelemért, és új útra léptünk.

Hogyan működnek a mosható betétek? Vajon biztonságosak, szivárgásmentesek? Hogyan mossam őket? Milyen gyakran kell cserélnem? Miért kellene lecserélnem az eldobható betétet moshatóra? Rengeteg kérdés és tévhit övezi a mosható betéteket. Igyekszünk válaszolni néhány gyakori kérdésre.

Születés utáni bőrkontaktus által csökkenhet a csecsemőhalálozás 36 %-al
7 baba ül vízzel teli fürdető vödörben babamasszázs óra után amit fiatal anyukáknak tartottak 2009 március 24-én a Haarlem-től 17 km-re fekvő IJmuiden-ben. Ezzel a pihentető fürdéssel az anyaméhbeli környezetet igyekeznek megteremteni a csecsemőnek és az ott tapasztalt melegséget, kényelmet.

Évekkel ezelőtt, amikor a szülés, születés folyamata az otthonokból, szülőotthonokból a kórházak és klinikák kezébe hatáskörébe került, a legtöbb újszülöttet szeparálták édesanyjától. Az anya egy kórterembe került, gyermekét pedig egy tőle távolabb eső szobában a szakszemélyzet látta el. Órák teltek el az első találkozásig, a találkozók időtartama pedig többnyire az etetésre korlátozódott. Komoly meggyőződés volt akkoriban, hogy mindenki érdekét szolgálják ezek a lépések: az anya mihamarabbi felépülését illetve a csecsemő biztonságát, jóllétét egyaránt.

Sokan kérdezitek, hogy vajon milyen méretben érdemes gondolkoznotok a Boob termékek megvásárlásakor? Az alábbiakban ehhez szeretnénk nektek segítséget nyújtani. 

 

Hogy könnyebben menjen a szoptatás Néhány segédeszköz, ruha, ami egyszerűbbé, kényelmesebbé, diszkrétebbé teszi Számodra a szoptatást, hogy tényleg Báhol, Bármikor gond nélkül tudj szoptatni

  Számos forrás és saját tapasztalataink alapján nagyon fontos, hogy a régi, megkövesedett szoptatási rendek helyett az édesanyák megtanulják az igény szerinti szoptatást.

  Az anyatej a csecsemők optimális növekedését és fejlődését biztosító, a baba igényeinek megfelelően folyamatosan változó, páratlan enni és innivaló. Természetesen a szoptatás ennél sokkal többet jelent. Legtöbbször már a gömbölyödő pocak láttán egymás után kapjuk a jótanácsokat arról, hogyan szoptassunk. Mi is az igazság?


  Az egyik leggyakrabban előforduló probléma a szoptatás alatt a mellbimbók fájdalmas sebesedése, és sajnos nagyon gyakran ez a szoptatás idő előtti abbahagyását is jelenti. A leghatékonyabb megoldás erre a problémára, ha megelőzzük azt. Mit is jelent a megelőzés pontosan? Ügyeljünk arra, hogy a baba helyesen kerüljön mellre. Teljes testével az anyukája felé forduljon, a mellbimbó udvarból minél nagyobb részt kapjon be a szájába, ajkai szopás közben kifelé forduljanak, orra és álla érjen hozzá a mellhez.


  Abban az esetben, ha egy baba igény szerint, hatékonyan szopik, akkor ezzel az édesanyja melle hatékonyan, gyakran ürül, így a kisbaba számára elegendő tej termelődik. Ezen szoptatási gyakorlat mellett az elegendő tejtermelődéséhez nincsen szükség arra, hogy minden egyes szoptatás után fejjen az anya. 

  Az Anyatejgyűjtő Állomás kettős céllal jött létre. Összegyűjti az anyatejet azoktól az édesanyáktól, akiknek a saját gyermekük szoptatásán túl többletként termelődő anyateje is van, másrészt az anyatejadó édesanyák segítségével anyatejjel látják el azokat a beteg, koraszülött és kis súlyú újszülötteket, akiket édesanyjuk anyatejjel nem tud táplálni.

  Szeretettel ajánljuk a rég várt könyvet a Le Leche Liga kiadásában! Szerepel benne sok szép, inspiráló fénykép hordozásról, szoptatásról, mamamikról is. Külön kis kézikönyv van hozzá ami segíti a kismamákat.

   

  A gyapjú külsőktől először mindenki tart egy kicsit, mert kézzel kell mosni és lanolinozni szükséges a többségét. A nemezelt változatok anélkül is jól tartják a nedvességet, de azért időnként őket is jó lelanolinozni.

  A Mamamibolt fennállása óta a Pop-in pelenkák számítanak vásárlóink örök és megunhatatlan kedvenceinek. Megértjük - az összes Mamamiboltos anyuka készletében is megfordultak. Mit megfordultak, jöttek, és éveken át, tesóról tesóra maradtak is. A gyártó időről időre igyekszik beépíteni a vásárlói kéréseket és visszajelzéseket a termékekbe, folyamatosan törekszik környezettudatosabb megoldásokat használni, így időnként változások vannak kedvenceitek háza táján.

  1955-ben az Egyesült Államokban minden gyermek textilpelenkát használt, majd 1961-ben bevezették az eldobható pelenkákat, használatuk 1991-re 90 százalékra nőtt. Ezzel arányosan 1955-ről 1991-re 7 százalékról 78 százalékra emelkedett a babákon a bőrirritációk száma.(Journal of Pediatrics, 1959, Vol 54 pp. 793-800 "Relationship of Peri-Anal Dermititis to Fecel pH" by Drs. Tamio, Steiner, Benjamin)

  A minap új mamami lépett a tettek mezejére a boltban, 3 gyermekes anyuka, Zsuzsi. A tapasztalatokról beszélgetve elmesélte, hogy sok anyuka azért hagyja abba a pelenkázást mosható pelenkába, mert ázik, nincs ideje-idegrendszere keresgélni, melyik pelenka lesz a jó egy turbó pisilős babának.

  Időnként érkeznek kétségbeesett levelek, hogy valami nem stimmel a pelenkával, ázik! A Milovia pelusok gyártója a következőket javasolja. Akik kipróbálták, hálásan jeleztek vissza, hogy jéé működött, köszönik szépen. Így közkinccsé tesszük:

  A tiszta, illatos pelenkákért! Időnként azt érezhetjük, mintha a pelusokat nem mosná ki rendesen a mosógép, ennek gyakran az az oka, hogy a mai mosógépek már nagyon víztakarékosak, nem öblítik eléggé a pelenkákat. Ennek megoldása lehet az, hogy mosás előtt egy öblítőprogramot elindítunk, esetleg a pelenkát a levétele után vízben átöblítjük és úgy tesszük bele a vödörbe tárolásra (folt esetén ilyenkor érdemes a gall szappannal áthúzni a foltos részt, hogy dolgozzon rajta kicsit a vödörben).

  A mamamiboltban lehetőségetek van mosható pelenka szettek, hordozók és mellszívók kölcsönzésére is. Tapasztalataink szerint nagyobb beruházás előtt szeretik a családok kipróbálni a hordozókat és a mosható pelenkázás minden velerájáró munkával, hogy a végén egy átgondolt, tudatos és fenntartható döntést tudjanak hozni. Kínálatunkban több, mint 30 hordozóeszköz közül lehet válogatni. Mosható pelenka szettjeinkből egyaránt megtalálhatóak a kissebb méretű újszülött szettek is.

  Ingyenes előadások a mamamibolt.hu debreceni boltjában, Cegléd u. 16 szám alatt.

  Belefáradtál abba, hogy kemény pénzeket dobjál ki eldobható popsitörlőre, hogy szó szerint kidobhasd a szemétbe?  Megértem. Sokezer anyuka ugyanezt érzi, elhiheted!

  A Milovia pelenkák különleges betétei óriási népszerűségre tettek szert az utóbbi időben. Hogy könnyebb legyen eligazodni, segítségképpen az anyagok leírása: A Milovia betétei 3 különböző anyagminőségben kaphatóak, hogy megkönnyítsük a döntést, leírjuk mi a különbség közöttük.

  A kezdetektől fontos számunkra, hogy támogassuk, segítsük azokat az ügyeskezű anyukákat, akik maguk varrják meg a pelenkákat, babakelengyét a babának. Az évek során bővült sokat a palettánk, számos különlegesen jó minőségű anyag is bekerült a választékunkba. Nagy hiánycikknek találtuk a minőségi egyszerű, de jó anyagokat, pamutokat, biopamutot, bambusz anyagot, hogy ne is beszéljünk a PUL vízhatlan agyagokról. Ezek ma még normál méteráru boltban beszerezhetetlenek. Az általunk árult méteráru Skandináviából érkezik hozzánk, a dekoranyagaink pedig USÁ-ból, a legmagasabb minőséget képviselve, ahogy a babáknak és nekünk is a legjobb.

   

  Számos Egészségpénztárnál elszámolhatóak nem csak a pelenkáink, de a tartozékai is. Ilyen például a popsitörlő, pelenkabetét, fertőtlenítő, de a babaápolási cikkek is.

  Ki lehet-e mosni teljesen a foltokat a pelenkából, ill. hogyan távolítom el a nagy dolgokat belőle?
  Ha papírbetétet is használunk, eleve könnyebb a szennyeződés eltávolítása, a nagy dolgokat a papírbetéttel együtt a vécébe dobhatjuk, utána általában elég csak sima folyóvíz alatt átdörzsölni. Ha még így is foltos maradna a pelenka, használhatunk folteltávolító szappant, pl. gall szappannal, ezzel bedörzsölhetjük a pelenkát mosás előtt, az jelentősen segíti a folt eltávolítását. Ha egy mód van rá, szárítsuk levegőn a pelenkát (nem szükséges napos idő), így teljesen eltávolítható a folt. De a többedik mosásnál is elhalványul a folt.

  Néhány cikkrészlet azokból a tudományos tanulmányokból amelyek az eldobható pelenkák témában jelentősebbnek mondható. A pelenkás korú gyermekek a lakosság 1 százalékát teszik ki, ugyanakkor a pelenkák miatt ők termelik ki a lakossági hulladék 8-10 %-át. De nem csak környezetünkre, hanem közvetlen a babák bőrére is kedvezőtlen az eldobható pelenkák hatása. Ezeket néztük meg közelebbről néhány tanulmányból idézve.

  Mennyire egyszerű és gyors is lehet a textilpelenkázás! Még mindig él sokunk fejében az a kép, hogy nagyanyáink naphosszat álltak a lábas előtt forralva főzve a pelenkákat. No ez már rég nem ilyen. A mosógépek használata már csaknem minden háztartásban természetes, a pelenkák anyagai pedig mérföldeket fejlődtek.

  Textilpelenkák használatával a pénztárcánkat is kíméljük. Az, hogy mennyivel olcsóbban jövünk ki, természetesen attól is függ, hogy milyen minőségű pelenkát választunk, mosási szokásainknak megfelelően hány darabot vettünk méretenként, vagy méretállítósat, illetve a hamarabbi szobatisztaság ténye is befolyásolja azt. De mindenképpen tény, hogy az eldobható pelenka költsége havi akár 10-15ezer forint is lehet.

  Jól emlékszem, tizenévvel ezelőtt, mikor első gyermekemmel indultunk neki a babázás élményeinek, mennyire örültem a kényelmes és divatos eldobható pelusoknak. Ömlöttek az egyszerű-nagyszerűségéről szóló reklámok, nem volt kérdés, hogy ilyet használunk, csak hogy melyik nagy márkát válasszam.

  Textilpelenka: ki mire asszociál, ha a szülők körében szóba kerül a a textil pelenka fogalma? Én már sok reakciót hallottam, hiszen évek óta kisgyermekes családok körében mozgok. Van, aki a cseh tetra pelenkára és a fárasztó mosás-vasalásra gondol (ők anyáink, nagyanyáink korosztálya), van, aki a multik által kínált eldobható pelenka márkákat sorolja és kívülről tudja, aznap melyik és hol akciós, és van, aki az internetes családi fórumokon szocializálódott, tudatosabb, és bár még kavarog a feje a sok típustól és elnevezéstől, de biztos benne, hogy ő mosható pelenkát fog használni.

  A mamamiboltban lehetőségetek van mosható pelenka szettek, hordozók és mellszívók kölcsönzésére is. Tapasztalataink szerint nagyobb beruházás előtt szeretik a családok kipróbálni a hordozókat és a mosható pelenkázás minden velerájáró munkával, hogy a végén egy átgondolt, tudatos és fenntartható döntést tudjanak hozni. Kínálatunkban több, mint 30 hordozóeszköz közül lehet válogatni. Mosható pelenka szettjeinkből egyaránt megtalálhatóak a kissebb méretű újszülött szettek is.

  SwimFin cápauszony - úszástanulás vidáman, gyorsan, félelmek nélkül? Úszóiskolákban is használják a Swimfin cápauszonyokat. A Varázsuszi úszóiskola vezetője Illés B. Flóra úszásoktató évek óta sikerrel alkalmazza a cápauszonyt, mint oktatási eszközt.  Tapasztalatait a következőkben osztja meg Veletek.

  A játékok sokfélék. Van köztük Montesszori és Waldorf jellegű, nyílt végű és rajzfilmfigurás, logikai és társas, színes és csillogós, natúr és élénk. Van még persze fa és műanyag is. Mi abban hiszünk, hogy a gyermekek játéka hatalmas jelentőségű:

  A Waldorf-baba természetes anyagokból (gyapjúból, vászonból, stb) készül, tudatosan rendkívül egyszerű külsejű, semleges arckifejezésű játékbaba, ami a gyerekek kreativitását és képzelőerejét hivatott erősíteni, fejleszteni.

  Vekerdy Tamás arra a kérdésre, hogy a gyerekek életének első öt évében mit tart a legfontosabbnak, a következőket válaszolta legutóbbi előadásában, a debreceni Lovardában:

  A könyv vezérgondolata a „kevesebb több”. Játékok terén is ez a helyzet.

  Elcsépelt mondat, hogy a mai rohanó, vibráló világ mekkora stresszfaktor a mindennapokban, de azon kívül, hogy igaz, borzasztóan fontos a gyerekek életében, lelkében, hogy ezt a lehető legkevesebbre mérsékeljük. Kim John Payne könyvét azért ajánljuk mindenkinek, mert logikusan járja körül a témát, és nyitja fel ezzel a szemünket, azoknak is, akik alapvetően tisztában vannak mindezzel, mégis könnyű belesodródni ezekbe a túlzásokba.

  Összeállítottuk a mamamibolt által ajánlott babakelengyét, hogy megkönnyítsük kismamáink életét. A listában szereplő termékek sok-sok anyuka tesztelésének az eredménye, mint szinte minden termék a webshopunkban. Ami nekünk már bevált, azt osztjuk meg veletek.

  A hordozó három különböző méretű panelból áll, melyeket cippzár segítségével lehet biztonságosan rögzíteni a derékövön. Ezáltal, a panel egyszerű cseréjével sokáig használható hordozó.

  Bizonyára sokan hallottak már róla, mégis ritkán látjuk a gyakorlatban, pedig a módszer lényege egyszerű és magától értetődő kellene legyen: a bőrkontaktus baba és anya között a születés után lehetőleg minél tovább. A kizárólagos szoptatás is könnyebben megy a módszer segítségével. A csecsemőt nem választják el édesanyjától, vagy ha igen, akkor csak nagyon rövid időre.

  Vásárlóink, ismerősök, barátok véleményeit válogattuk össze, akik arra a kérdésre válaszolva írták meg véleményüket, hogy

  "Miért jó hordozni?"

  Ebben a cikkben kedves anyukák véleményéről, az általuk használt hordozóeszközök előnyeiről és hártányairól olvashatsz. 

  Tippek, tanácsok a téli-nyári öltözködéshez.
  Sok anyuka félelme a hordozás kapcsán az időjárás. Nyáron attól tartanak az emberek, hogy túlságosan összemelegszenek a babával, télen pedig a sok ruhában való hordozás riasztja meg a szülőket. Ám mindkét esetben az a tapasztalatunk, hogy nagyobbak az aggályok, mint amennyire valójában tartani kéne ezektől a dolgoktól, ugyanakkor meg számos praktikus  áll a rendelkezésünkre, amikkel valóban nem akadály, ha esik, ha fúj.

  Végre! A közkedvelt manduca hordozók saját hordozókendője megérkezett - Manduca sling!

  Ingyenes előadásokkal várunk debreceni boltunkban minden kismamát, anyukát és apukát. Tudj meg többet a mosható pelenka rejtelmeiről és a hordozásról. Várunk szeretettel!

  Gyakran kérdezik a szülők, melyik Caboo babahordozó kendőt válasszák, melyik a legjobb: a Caboo +Organic, a kevert anyagú +CottonBlend vagy a Lite, könnyű nyári változat?

  Odazártad a csatot valahova és eltört, vagy elengedett a varrás, netán tönkrement a cipzár? Bosszantó, de nem ok arra, hogy nyugdíjba küldd a manducád. Egy magas minőségű terméknél is előfordulhat, így a manducánál is, hogy egy alkatrésze megsérül. Nem probléma. A vásárlás dátumától a vevőnek (végfelhasználónak) 3 év garancia áll rendelkezésére.

  Hordozz a kezdetektől...

  ...ahogy a baba méretei változnak, úgy módosíthatod a Manduca beállításait, hogy kényelmes legyen a babának és Neked is.

  A Mei Tai (kiejtése: méjtáj) egy ázsiai eredetű babahordozó eszköz. Elnevezése kínai eredetű, magyar változatát kötős kengurunak is nevezik, de ez remélem lassan kikopik a köztudatból, lévén rossz képzettársítást eredményez. A kengurunak nevezett babahordozók nem megfelelőek sem a hordozó személy, sem a hordozott baba szempontjából a babahordozáshoz. Rövidítése: MT vagy összefoglalóan ABC (Asian baby carrier).

  A formázott csatos hordozók hasonlítanak a kenguru néven ismert hordozókra (de csak hasonlítanak, a kenguru nem megfelelő babahordozó eszköz), ugyanis ezek is csatokkal záródnak, tehát nem szükséges kötözni, mint a hordozókendőt vagy a mei tai-i. Emiatt könyebb megtanulni a használatukat, és az egyszerű megoldások kedvelői, főként az apukák, előnyben részesítik ezeket a hordozókat a hagyományos hordozóeszközökkel szemben.

  Az utcán járva gyakran találkozunk hordozó anyukákkal, apukákkal akiken a különféle hordozóeszközökben a baba elöl, kifelé fordítva lóg. Leggyakrabban azért fordítják kifelé a babát, mert már igényli, hogy többet lásson a világból, megunta a szülő felé fordított pózt. A szülők pedig jóhiszeműen alkalmazzák a hordozóeszköz használati utasításából, reklámjából, vagy az utcán a többi szülőtől látott megoldást erre a helyzetre.

  Sok hordozógyártó ezzel a hordozási képpel hirdeti termékét, anélkül, hogy felhívná a figyelmet annak ártalmaira. A szülők pedig jóhiszeműen hordoznak így, annak ellenére, hogy a kifelé fordítva hordozás káros az egészségre!

  Többféle kölcsönözhető babahordozó áll kedves érdeklődőink rendelkezésére! Kiránduláshoz, kipróbálásra, vagy csak nehezen döntöd el milyen lenne az ideális hordozó?! Kölcsönzéssel egyszerű és költséghatékony!

  A babahordozás a babakocsi mellett egy olyan alternatíva, ami egyre elterjedtebb az anyukák körében Magyarországon is, nem véletlen, hiszen sok esetben annyival egyszerűbb megoldás, és a kötődés szempontjából is óriási jelentősége van. Mindamellett, hogy számos gyakorlati haszna van, ez az állandó közelség anya és gyermeke között biztosítja a babának azt a harmóniát, amire mindennél nagyobb szüksége van ebben az életkorban. A számos hordozóeszköz közül azonban nem könnyű feladat kiválasztani, melyik is a számunkra legmegfelelőbb.

  Amikor az ember rádöbben, mennyi előnnyel jár, ha hordozni fogja születendő babáját, felmerül néhány kérdés. Legyen szó a színről, a mintáról, esetleg a kendő márkájáról, és az árról. És a nagy kérdés, mikor minden lassan kitisztul: MEKKORA HORDOZÓKENDŐT VÁLASSZAK?

  Napjainkban a babahordozás virágkorát éli. A babahordozás kifejezés a babák kötődő nevelését segítő, testközelben, erre alkalmas eszközökkel való hordozását jelenti. A kötődéselmélet szerint a biztonságosan kötődő gyermek később magabiztosabb, önállóbb, kezdeményezőbb, érzelmileg stabilabb, kapcsolataiban kiegyensúlyozottabb lesz. Ehhez a gyermek alapvető érzelmi és fizikai igényeinek mindenkori kielégítése szükséges igény szerinti táplálással, a szülők közelében való alvással és a hordozás során levő folyamatos testi kontaktussal. Nem mindegy aztonban, hogy milyen hordozóeszközt választunk, és sajnos nagyon sok a nem megfelelő hordozóeszköz a piacon. Hordozás során a gyermek egészséges fejlődése szempontjából a csípők és a gerinc megfelelő pozicionálására és védelmére kell figyelni, míg a hordozó személyt illetően a gerincvédelem a legfontosabb szempont.

  A kisbabák édesanyjuk pocakjában kilenc hónapon keresztül hozzászoknak a testközelséghez, a melegséghez, a (szív)hanghoz, a ringató mozgáshoz, masszírozáshoz. A születés kiszakítja őket ebből a megszokott környezetből, de ezután is várják az ismerős testközelséget. Ezért sírnak, ha elvesztenek minket szem elől vagy hosszabb időre magukra hagyjuk őket. Az anyaméhből kibújva sem kell nélkülözniük azonban a biztonságot adó melegséget, ha megadjuk nekik a hordozás élményét, amely ugyanazt az ismerős érzést és környezetet biztosítja a babáknak, amit a mama pocakjában tapasztaltak.