Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Baba-Mama Blog
Népszerű témáink
Babakelengye
Fogzás
Hordozás
Kölcsönzés
Könyv
Nevelés, játék
Pelenkázás
Szülés
Születés
Várandósság
Zero Waste
Szűrés törlése

A változatosság gyönyörködtet - Fajátékok nyomában

A változatosság gyönyörködtet - Fajátékok nyomában
2021.08.01

A játékok sokfélék. Van köztük Montesszori és Waldorf jellegű, nyílt végű és rajzfilmfigurás, logikai és társas, színes és csillogós, natúr és élénk. Van még persze fa és műanyag is. Mi abban hiszünk, hogy a gyermekek játéka hatalmas jelentőségű:

A játékon keresztül kezdi a gyermek látni és érzékelni a világot, a játéktevékenysége közben dolgozza fel a mindennapok feszültségét, ez az eszköze a kikapcsolódásra, de a tanulásra és a fejlődésre is. Hogy mit adunk a kezébe ehhez az időtöltéshez, az legalább olyan fontos, mint maga a tevékenység – hiszen a játék üzenetet hordoz, tanít és formál.

Mi azt gondoljuk, hogy a gyermekek játékai nem csupán azért vannak, hogy lekössék a gyermeket, legyen mit csinálniuk. Mindenekelőtt fontos az, hogy életkori sajátosságaiknak megfelelő játékokkal játszhassanak. A gyermekek képzelőerejét kell stimulálja a játék, és segítenie kell abban, hogy kifejlődhessen a kisgyermek kreatív képessége minden téren s ez egész életére kihat. Szép, igényes kivitelű, szinte művészi játékok természetes anyagból segítik a szépérzék kialakulását és a minőség megértését. Ezt különösen fontosnak tartjuk a mai fogyasztó társadalomban.

Nem nehéz rájönni, hogy mi, Mamamik a fa és textil játékok mellett tettük le a voksunkat. Ezen játékok direkt és indirekt üzenete, semmihez sem hasonlítható tapintása, illata és lehetőségei vezettek minket erre az útra. Hogy mi a különbség fa és műanyag között? Banálisnak hangzik a felvetés, de fontos foglalkozni a kérdéssel.

- Míg a műanyag a szintetikumnak és a tömeggyártásnak hála újra és újra tökéletesen egyforma, a FA változatos és egyedi, s talán nem tökéletes, éppen mint az élet. A változatos darabok ezen kvalitásukkal az élet változatosságára -  áttételesen az emberek, nézetek, nézőpontok különbözőségeire, és az ezzel szembeni toleranciára tanítanak.

Fenntartható: a legtöbb fajáték gyártó cég elkötelezett a gyártási és termelési folyamatok optimalizálása mellett, és prioritásainak egyik legmagasabbika a környezetvédelem. Aki fával dolgozik, tiszteli a természetet és a világot, ezt átadni a legapróbbaknak a felnőttek elsődleges feladatai között szerepel.

- A fa megmunkálása türelmet és kitartást igényel, de maga az anyag puhaságával, erejével és tartásával segíti is ezt a folyamatot. Amikor egy kisgyermek Grimm’s kockákból kezd tornyot építeni, vagy éppen a szivárvány íveiből alkot, rengeteg tudást használ. A tudásának azonban  hamarosan társául szegődik a semmihez sem hasonlítható tapintású, különlegesen csiszolt és formált fadarab, amely nem engedi elcsúszni a torony darabjait, amely tökéletesen illik a gyerekkézbe, és akkor sem fog összetörni, ha a torony mégis felborul. Ráadásul tökéletes projekciós felület is, a gyermek minden fantáziájának teljesen szabad teret enged - nemcsak a kialakítás, az anyag maga is. 

Joggal merül fel a kérdés, hogy ezen szempontokat a gyerekek szájába kell-e rágni? Természetesen nem, de a kérdéseket a közös játék általában hozza magával! A perspektíva és a világlátás pedig a gyermek elválaszthatatlan részévé válik, mint szinte minden korai tapasztalat.Ebben a szemléleti rendszerben tehát azért szavazunk a fajátékra a műanyaggal szemben, mert azt érezzük, az élet egy darabja kap teret a gyerekszobában – ez pedig semmihez sem hasonlítható érzés.

Őszintén reméljük, hogy a Grimm's kollekcióinak hozzátok szegődő darabjában Ti is megtaláljátok azt az egyedi és különleges történetet, ami ezeknek a bájos játékoknak valódi lelket ad.  JÁTÉKAINK