Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Baba-Mama Blog
Népszerű témáink
Babakelengye
Fogzás
Hordozás
Kölcsönzés
Könyv
Nevelés, játék
Pelenkázás
Szülés
Születés
Várandósság
Zero Waste
Szűrés törlése

Svéd törlőkendők a papírtörlők helyett. Imádjuk őket!

Svéd törlőkendők a papírtörlők helyett. Imádjuk őket!
mamamibolt
mamamibolt
2023.04.01

Egyetlen svéd törlőkendő 17 guriga papír törlőkendőt tud helyettesíteni - és még szebben is dolgozik.

Hogyan lehet kiváltani a papírtörlőket a Klippan svéd törlőkendőkkel? Milyen is az a svéd háztartási törlőkendő? Nem elég hogy jól működik, még gyönyörű is. Olyan igazi északi :).

Próbáld ki a Klippan konyhai törlőkendőket és mondj búcsút a papírtörlőknek!

A svéd törlőkendők olyan mosható és újrafelhasználható törlőkendők, amelyeket széles körben használnak az otthonukban és a munkahelyeiken elsősorban a háztartásokban. Valószínűleg a legnagyobb előnye az, hogy csökkenthetjük velük a papírtörlők és szivacsok használatát és még szépek is.

 

Ha úgy döntünk, hogy kiváltjuk a papírtörlőket svéd törlőkendőkkel, akkor érdemes figyelembe venni a következőket:

1. Vásárlás: A svéd törlőkendők beszerzése környezetbarát boltokban vagy online áruházakban lehetséges. Többféle anyagból gyártják őket, például pamutból, mikroszálas anyagból vagy bambuszrostból. Érdemes megvizsgálni a csomagolást is, mivel az is befolyásolhatja a termék környezetbarátosságát. A mamamiboltnál mi itt a Klippan csomagolás nélküli kendőket tartjuk.

2. Használat: A Klippan svéd törlőkendők moshatók és újra és újra felhasználhatók kb. 200 alkalommal, kényelmes és gazdaságos megoldás. Azonban fontos, hogy kizárólag azokra a feladatokra használjuk őket, amelyekre valóban alkalmasak. Pultok, polcok letörlése, tűzhely tisztítása (erre érdemes mindig ugyanazt használni, külön e célra egyet befogni), mosogatás, szaniterek tisztítása,  kiborult dolgok feltörlése stb.

3. Mosása: A svéd törlőkendőket a mosás során jó minőségű mosószerrel és meleg vízzel kell mosni. Hasonlóan a ruhákhoz, és fehéríteni nem szabad őket.

 

Mennyi papírtörlőt használunk egy évben?

A papírtörlők használata káros hatással van a környezetre. A papíriparban felhasznált vegyszerek és energia, valamint a rendszeres újrapapírozás miatt jelentős szén-dioxid-kibocsátást okoznak. Továbbá, ha eldobható papírtörlőket használunk, akkor a hulladék mennyisége is megnő.

Az USA-ban például évente mintegy 6 millió tonna papírtörlőt használnak el, amely az üvegházhatású gázok közel 15 millió tonnáját bocsátja ki.

Mennyire környezetszennyező a papírtörlő?

A papírtörlők környezeti hatásai közé tartozik a túlzott használat, az erdőirtás és a szén-dioxid-kibocsátás. Az erdőirtás és az energiafelhasználás jelentős mennyiségű szén-dioxid-kibocsátáshoz vezet, amely hozzájárul az éghajlatváltozáshoz. Továbbá az eldobható papírtörlők használata növeli a hulladék mennyiségét és a szemétlerakókban történő lebomlási idejük akár több évet is igénybe vehet, főleg hogy többnyire nylonzacskóban gyűjtik a szemetet.

Összegzés

A svéd törlőkendők használata jó lehetőség a papírtörlők kiváltására, mivel moshatók és újrafelhasználhatók. Mivel a papírtörlők jelentős környezeti hatással járnak, érdemes alternatív lehetőségeket keresni, amelyekkel csökkenthetjük a papírtörlők használatát.