Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Baba-Mama Blog
Népszerű témáink
Babakelengye
Fogzás
Hordozás
Kölcsönzés
Könyv
Nevelés, játék
Pelenkázás
Szülés
Születés
Várandósság
Zero Waste
Szűrés törlése

Miért jó a hordozás?

Miért jó a hordozás?
mamamibolt
mamamibolt
2021.07.27

Vásárlóink, ismerősök, barátok véleményeit válogattuk össze, akik arra a kérdésre válaszolva írták meg véleményüket, hogy

"Miért jó hordozni?"

- Mert természetes, kényelmes, egyszerű, gyors, praktikus. (Viktória)

- A kisfiam az első pár hónapban napközben szinte csak a hordozókendőben aludt. Imádta, ott érezte magát legjobban. Azért is szerettük, mert így az apukája is tudta vinni, hozzábújni, miközben együtt főztünk, teregettünk vagy csak sétáltunk.  (Szilvia)


- Sokkal könnyebb utazásnál hordozóval menni, mint kocsival. Amióta jó idők vannak, egyetlen egyszer használtunk babakocsit. Én egészen apró baba kora óta hordozom a lányom. (Andrea)

- A hordozás olyan szabadságot ad, ami esetenként "életmentő" az édesanyának, olyan anya-gyerek kapcsolatot ad, ami páratlan és aranyat ér, és olyan stresszmentes, meleg, puha és akár folytonos biztonságot és élményeket ad a babának, ami az egészséges testi-lelki szellemi fejlődését hihetetlen erővel támogatja, segíti. 3. babámat hordozom épp...   (Zsuzsanna)

- Lassan 9 éve hordozok imádom. Már az elsőnél is inkább azt vettem elő, mint a babakocsit... de ahogy egyre jobban beleástam magam a dolgokba, úgy imádtam egyre jobban és jobban. Nem csak az a jó benne, hogy rajtam szuszog, vagy könnyebben tudok közlekedni, hanem az, hogy számára ez egy olyan biztonságot ad, hogy látszik rajta, boldog és megmarad az a bizalom a többi ember irányába, amit sokan már elvesztettek... Jó egy szociálisan érzékeny gyermek anyukájának lenni és ezt (is) a hordozásnak (is) köszönhetjük.  (Beáta)

-  Szülés után a rokonok sokat segítenek, de 2-3 hónap után magadra maradsz a házimunkával, babával. Még akkor is, ha az apuka sokat segít mindenben, úgy érzed soha nem éred utol magad. Kisfiam 4 hónapos volt, amikor elkezdtem hordozni, azóta van időm főzni, takarítani, sokat sétálni, sőt még a facebook oldalam is meg tudom naponta nézni. Kisfiam nagyon kiegyensúlyozott, szereti, ha közel van hozzám. Hétvégeken pedig apa közelségét élvezi, mert apa is szereti hordozni őt. És hogy mennyi helyre el lehet könnyedén jutni hordozóval, ahová gyerekkocsival nem!!!   (Andrea)  

- Az én babámat születése után elvitték a gyerekklinikára, állítólag légzéstámogatást kellett kapnia, és az első napokat nem tölthettük együtt, ez számomra szörnyű volt. Gréta szerencsére hamar átállt a cumisüveg és tápszer után a szopizásra, ami egy nagy megkönnyebbülés volt. Azóta is csak akkor nyugszik meg, ha kétségbeesve sír, ha kézbe vesszük, vagy hordozókendővel sétálni megyünk. Babakocsiban csak a nagyszülők viszik. Amikor napközben elmegyünk sétálni Grétával, ő is, én is töltekezem a testközelségből. Jólesik, hogy a rezdüléseiből tudom, hogy hogy van, nyugtalan-e, vagy csak fáradt, békésen piheg, vagy rosszat álmodik. És hát sok a praktikus szempont is: két kezem szabad, tudok séta közben tanulni, ha elviszem magammal a kidolgozott tételeket, vagy végighallgatom a felvett előadásokat, közben bevásárolok, és én is levegőn vagyok. 4 az 1-ben:)  (Izabella)

- A fiamat, aki 3 éves, a párommal felváltva hordoztuk, egészen addig, amíg szívesen maradt a hordozóban. Nagyon jókat aludt benne, és olyan helyekre is eljutottunk vele pl.: túrázáskor, ahová másként nem lehetett volna. Most a kislányomat is magamra kötöm. Olyan helyen lakunk, ahol a babakocsit mindenképp lépcsőn kellene cipelni, ezért ez a megoldás számunkra sokkal praktikusabb és egyszerűbb.  (Rita)

- Ő is függőlegesen látja a világot:) Könnyű vele közlekedni, a ringatózás pedig hamar elaltatja a babát. (Ágnes)

- Már a nagyobbik fiamat is szerettem volna hordozni, de nem sikerült megszerettetni vele a kendőt, én sem voltam elég magabiztos hordozó... Aztán eltelt néhány év, megszületett a kistestvér, de az élet nem állt meg: oviba járás, játszóterezés, jövés-menés tarkította a napjainkat. Kellett egy praktikus eszköz, ami megkönnyítette az életünket. Újra elővettem az ősrégi kendőmet, és Zétivel együtt beleszerettünk a hordozásba! Elkezdtem gyűjtögetni, rövidebb, hosszabb kendők kerültek a lakásba, karikásoztunk is egy kicsit, aztán a mei-tai lett a számunkra legmegfelelőbb hordozó eszköz. Az utóbbi időben már ritkán kötöm fel magamra a gyerkőcöt, jobban szereti a saját lábait használni, pedig egy csatos hordozó még szerepel a "vágylistámban".. Most egy mei-tai és egy karikás kendő alkotja az életmentő csomagot, vész esetére mindig nálam van valamelyik. Nagyon boldog vagyok, hogy a fiamat hordoztam, babakocsit nagyon ritkán kellett használnunk, hordozva bárhová eljutottunk. Biztos vagyok benne, hogy a hordozásnak köszönhető, hogy Zéti mozgásfejlődése parádésan alakult, 10 hónaposan már járt! A hordozás során az egyensúly-érzék is állandó próbának van kitéve, ami segíti az idegrendszer érését is. Zéti önálló, kiegyensúlyozott kisfiú, szerintem a hordozás erősíti a gyermek szülőbe vetett hitét, ami nagyon fontos ahhoz, hogy bátran, bizalommal forduljon a világ felé.  (Erika)

- Hordozni jó, főleg, ha több gyerek van. Bevásárlásnál ideális, mert szabad mind a két keze az embernek. Nem kell a babakocsit felcipelni a tömegközlekedési jármüvekre, vagy a 3. emeletre. a babáknak kicst meghosszabbítja a pocakon belüli éltet, ezért a legtöbb újszülött szereti, ha a mama magáraköti egy kendőben, vagy késöbb Manducában.  (Mónika)

- Nagyon szeretem a kicsi lányomat hordozni. Amíg kicsi volt, addig kendőt használtunk. Olyan jókat aludt rajtam és sokszor csak így tudott elaludni. Most pedig azért hordozom szívesen,mert még nem tud járni,és ha boltba kell mennem,vagy hivatalos ügyeket kell intéznem,akkor könnyen magammal tudom vinni, nem kell kézben cipelni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert megkönnyíti az életet!  (Sára)

- Mert a gyerekeim testének, lelkének, mert praktikus nekem, mert a testvérféltékenység legyűrésében sokat segít ha van 2 szabad kezem a nagytesónak, mert nincs előttünk akadály, se kiránduláson, se buszon, se a szűk kisboltban, mert ott és akkor altatom vele a lányom ahol épp elálmosodik.. és még ezer meg egy oka van. (Rita)

- Hordozni tényleg jó és praktikus, illetve nincs annál jobb, amikor a baba rám borul és úgy alszik és kapaszkodik. Ja és nekem bevált hordozós latin fitnessre is, így legalább sportolhatok is. Ami miatt még jó, hogy egy 12 kilós gyerek is könnyűnek tűnik, míg kézben már nehéz cipelni....  (Ágnes)
 
- Lassan 5 és fél éve az életünk része a hordozás. Az első babával nem így indultunk, de ma már el sem tudom képzelni, mihez kezdenénk nélküle. A praktikus oldalát talán kívülről is könnyű megérteni, de a mélyebb értelmét meg kell tapasztalni. Teljesen odaadod, mégsem veszíted el magad. A babád is egy az egyben megkapja a világot, mégsem lehetne ennél nagyobb biztonságban. Szorosan együtt vagytok, egymásra hangolódtok, mégsem lehetnétek nyitottabbak a külvilág felé. Megköt és felszabadít.  (Zita)

- Most a 2. gyerkőcömet hordozom, az elsőt is hordoztam, hogy miért? Mert én csak előnyét látom: a gyerek és a saját szempontomból is, bensőséges, biztonságos, jó a fizikai, lelki hatása mind a gyerekre, mind az anyukára/apukára, a gyereknek ki van elégítve a szoros közelségre irányuló igénye, anyucinak/apucinak pedig az, hogy minél közelebb érezze magához gyermekét kézleszakadás nélkül praktikus, mivel két szabad kezem van, könnyű vele közlekedni, buszra szállni, akár túrázni is el lehet menni, hegyen-völgyön keresztül, a házimunkát is könnyen el lehet végezni akkor is, ha nyűgös a baba, mert csak magamra kötöm, és már porszívózok is. Sokkal mobilabbak vagyunk, mert nem kell kismillió holmit hurcolnunk magunkkal, ha útnak indulunk, akár hosszabb útra is, pl vonaton szüleimhez. Nem is tudom, hogyan fogalmaznám meg röviden, talán úgy, hogy egy olyan "kötelék", ami a legteljesebben felszabadít   (Enikő)

- Családom mai napig nem érti, mit is csinálok, amikor hordozok. Azt hiszik ez a babának nem jó, megfojtom vele stb. Eleinte azt hittem el kell magyarázom nekik, hogy miért jobb mint a babakocsi, de aztán rájöttem: nem kell. Ha a babám, a férjem és én tudjuk az bőven elég! A babámnak biztonság, nekünk kényelem, és mindenkinek csupa-csupa öröm!   (Dalma)

- Hordozásról csak jót tudok írni. Bárhova szabadon lehet menni a pici babával, ha van több gyerkőc akkor nem akadály egy játszóterezés sem, szabad mind a két kezünk, ha álmos a picur bárhol simán el tud aludni. Nálunk elég volt csak elővenni a hordozót már a sírás abba is maradt, tudta jó dolog fog következni Szóval hordozni a legjobb dolog.  (Anna)

- Így dajkálás mellett is tudok foglalkozni a nagyokkal,főzni,házimunkát végezni. És látom,hogy nagyon jót tesz a gyerkőcnek. (Edit)