Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Szűrés

Babacipők

Az első babacipő nem csak egy kedves emlék, de nagyon fontos a lábacskák fejlődése szempontjából.

Meghatározó, milyen cipőben indul felfedezni a világot, és milyen cipőben van lehetősége arra, hogy kialakuljon az egyensúly érzéke és a megfelelő tartás. A jó cipő segíti, az egészséges lábboltozat és ezáltal később az egészséges tartás megszerzésében, de egy rosszul megválasztott cipő gátolhatja ezt, és akár deformálhatja is a lábat.


A csecsemők lábfejét puha zsírpárnák fedik, szinte boltozat nélküli a talpuk. A boltozatok kialakulásában a szalagok és talpizmok rendszeres mozgatásának, tornáztatásának megkerülhetetlen szerepe van. A talp és boka körüli izomzat kialakításának legintenzívebb időszaka a totyogó kor, mikor a gyerekek járni tanulnak. Ezért is fontos, hogy minél többet járhassanak mezítláb vagy olyan puhatalpú cipőkben, ami a mezítlábas járás előnyeit képes nyújtani számukra.
A puhatalpú cipőkben a gyermekek sokkal biztosabban járnak, mint egy merev talpú cipőben. Könnyen állnak lábujjhegyre, kapaszkodnak lábujjaikkal, könnyebben és gyorsabban tanulnak meg egyensúlyozni. A lábszár hátsó izomzata kizárólag lábujjhegyen álláskor dolgozik, amit merev talpú cipőkben egyáltalán nem tudnak gyakorolni a gyerekek. A babák talpa porcokból áll, a csontosodás 2-3 éves kor környékén fejeződik be, a boltozatok pedig egészen 10-12 éves korig fejlődnek.

A jó gyerekcipő:

  • segít, hogy fejlődhessenek a talp és boka körüli izmok,
  • hajlékony talpa révén támogatja az egyensúlyérzék fejlődését,
  • engedi, hogy a talaj egyenetlenségei erősítsék a láb izmait,
  • kellőképp tágas a cipő orra, hogy kényelmesen terülni tudjanak a lábujjak,
  • természetes anyagból készül,
  • megfelelő a mérete.

Babahordozáshoz kiscsizmák, kocsicipők és papucskák és strandcipők is találhatók kínálatunkban

Márkáink: Liliputi, Disana gyapjú cipőcskék, Inch-blue, Imsevimse és bobux