Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Szűrés
Ár (Ft)
24 989 Ft - 44 800 Ft
Minta
Hordózókendő mérete (méter)
3,6 méter - 5,4 méter
Márka
Termék státusza

Szövött hordozókendők

A szövött hordozók talán a legsokoldalúbb babahordozó eszközök a piacon. Újszülött kortól egészen a hordozós kor végéig használhatók, remekül kihasználhatók elöl, hátul és csípőn hordozáshoz egyaránt.


35termék130
35termék130

Szövött hordozókendő

Segítség a választáshoz, mire érdemes figyelni:

Kendő hossza: kérd hordozási tanácsadónk segítségét! Alapvetően egy átlag alkat esetén a 4.6m az alapméret.

Kendő minősége: fontos-e a biopamut, szövés módja, mintázat, kendő vastagsága, köthetősége (tanácsadóink szívesen segítenek)

A legtöbb hordozókendő pamut ill. biopamut. Létezik még lenes vagy bambuszos anyagból is.

A megfelelő hordozókendő biztosítja helyes láb- és testtartást, a hát és a nyak megtámasztását, és ha pontosan kötjük meg, akkor az mindig a babánk méreteihez illeszkedik. Elöl hordozáshoz hosszabb kendőre van szükség, mivel azt több rétegben is babánk köré tekerjük, mert még nem tartja magát olyan ügyesen.

Háton hordozáshoz már elég egy rövidebb kendő is, vagy ha hosszabb kendőnk van, a fölösleges anyagot egyszerűen csak még egyszer körbetekerjük a derekunkon, ha nem akarjuk lecserélni vagy lerövidíteni a kendőnket.

Hosszú kendőnek választhatunk rugalmasat, vagy szövöttet. Hátul hordozáshoz azonban már csak a szövött kendők jöhetnek szóba de alapvetően a szövött kendők készülnek olyan erős anyagból, olyan speciális szövési technikákkal, hogy kibírjanak akár egy 20 kg-s ficergő gyereket is. Ajánlott szövött kendő márkák: BB slen, Hoppediz, Liliputi, Ellevill.

A helyes, egészséges hordozás alapja, hogy a baba az életkorának megfelelő pozícióban legyen. Sajnos a mai piacon kapható kenguruk többsége nem felel meg ennek az alapvető elvárásnak. Míg pici, addig előre, a hordozó személy mellkasára szokták tenni a babát, majd később hátra.

Az, hogy mikor kerüljön hátra a baba, az függ a hordozó személy és a baba testalkatától, méretétől, de olyan 7-8 kg-s babákat már általában könnyebb háton hordozni. Legyen szó azonban elöl vagy háton hordozásról, fontos, hogy a baba lába az úgy nevezett ,,M” lábtartást vegye föl erősen felhúzott térdekkel és finoman terpesztett combokkal. A baba popsija lehetőleg mélyebben legyen, mint a térdei, amelyeket legjobb, ha köldök magasságig emel a kicsi. Ilyen módon csípője enyhén előre billen, a háta begömbölyödik és tehermentessé válik, ezáltal megelőzhetjük a csípőficamot és a még porcos csípővápa helyes tartásban érik meg. Szakmailag ezt a pozíciót ,,FTT”-nek is nevezik (Felhúzott és Terpesztett Tartás) és pontos hajlásszögekkel írják le (90-120°-ban felhúzott és 90°-ban terpesztett combok). Ez a legfontosabb szempont, amit mindenképpen érdemes leellenőrizni, mielőtt kengurut, babahordozót vásárolunk, hogy az adott eszköz tudja-e biztosítani számunkra ezt.

A hordozás anatómiája cikkünk segít a megértésben.

A szövött kendők újszülött kortól egészen a hrodozás végéig jól kihasználhatók, elöl, hátul és csípőn. A babahordozás a kezdetekben ha lehet ilyet mondani, a legfontosabb, hiszen egy újszülöttnek olyan fontos a testközelség, akár a légvétel, ahogy Prof. dr. Bagdy Emőke beszélt róla. A hordozott babák általában nyugodtabbak, kevesebbet sírnak, a csípőfejlődésüknek az első hat hét meghatározó, és még meg is könnyíti az életet a babákkal.

Kérd a mamamibolt tanácsadóinak segítségét.