Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Szűrés
Ár (Ft)
1 999 Ft - 21 900 Ft
Súly (kg)
5 kg - 20 kg
Fő anyag
Minta
Kinek keresel?
Nedvszívó képesség
1 - 3
Márka
Termék státusza

Leszoktató pelenka

Néhány évtizede a gyermekek többsége már 1,5 – 2 éves kor körül szobatiszta lett. Ma az átlag életkor közel 3 év. Ez a kitolódás több tényezőnek köszönhető (nedvesség érzete már nincs az eldobható miatt, poroszos módszereket nem akarunk már alkalmazni, pelenkagyártók nagyban nyomják az infót, hogy nem érnek rá meg a gyerekek hamarabb)

A tapasztalataink szerint sok múlik azon, hogy a szülők merik-e hamar levenni a babáról és próbálkozni a szobatisztulással. Ahhoz, hogy a folyamat ne járjon sok kellemetlenséggel és ázással, foltokkal a szőnyegen, érdemes a leszoktató pelenkákat segítségül hívni. A mamamiboltban több fajtát is találtok, vékonyabbat a kisebb balesetekre (bambinomio, Popolini) és több nedvszívással rendelkezőket (Pop-in, Vimse), és nagyobb vízzáróval rendelkezőt is, ami már majdnem pelenka kategóriába sorolható (Blümchen), a nagyonbb nedvszívásúakba még plusz betéteket is tehettek vészhelyzet vagy éjszaka esetén.

Hány darab szükséges?

3-4 darabbal általában ki lehet jönni, ha ritkábban mosunk, akkor 6-8 darab elegendő.

Minden márka méretes, azaz választani kell a gyermek súlyához adott méretet, kivéve a Blümchen leszoktató bugyi, az méretállítós, patentok segítségével.

Cikkeink a témában MAMAMI.HU


68termék130
68termék130

Leszoktató pelenkák

A szobatisztulás folyamatában érdemes leszoktató pelenkát használni, nagyban leegyszerűsíti az otthoni balesetek kezelését, főleg ha előtte eldobhatót használtunk. 6-8 db leszoktató elegendő, nem nagy befektetés, hiszen újra és újra használható.

A leszoktató pelenka nem igazi pelenka, hanem inkább bugyi, kisgatya kategória, nedvszívó és vízhatlan réteggel ellátva. Ha azonban bemegy a gatyóba, cserélni kell, nem tartja bent sokáig a nedvességet, mint egy pelenka. A baba érzi benne a nedvességet, tudatosul benne mi is történt.

Több leszoktató pelenka típus létezik. A legtöbb csak éppen a becsorgást fogja meg, de az elején, amikor még az egész adag bemegy, érdemes nagyobb nedvszívású márkákat választani.

A Pop-in és az ImseVimse jól bevált leszoktatók nagy nedvszívással. Éjszakai modell is kapható, belsejébe plusz betét is tehető.

Ha épp csak az eleje csorog be….

Ezt is ismerjük ugye, addig addig tartogatja, játszik a gyermekünk, még a végén az eleje bemegy a gatyóba. No ezekre remek megoldás a vékonyabb típusú leszoktató pelusok hada. Néhány márkát itt is mutatunk, amiket ismerünk, merünk ajánlani: Bambinomio, Popolini

Nagyon jó ötlet a bilimatrica, ami motiválja a gyerekeket a bilibe pisilésre.

A myweefriend matrica, míg üres a bili, egy fekete pötty a bili alján, de amint rápisil gyermekünk, édes kis figura rajzolódik ki belőle.