Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Baba-Mama Blog
Népszerű témáink
Babakelengye
Fogzás
Hordozás
Kölcsönzés
Könyv
Nevelés, játék
Pelenkázás
Szülés
Születés
Várandósság
Zero Waste
Szűrés törlése

Te miért ebben hordozol?

Te miért ebben hordozol?
mamamibolt
mamamibolt
2021.07.27

Ebben a cikkben kedves anyukák véleményéről, az általuk használt hordozóeszközök előnyeiről és hártányairól olvashatsz. 

- Nekünk egy Manduca-nk van, és nagyon meg vagyok vele elégedve, már a második gyereket szolgálja ki. Amit külön szeretek benne, hogy mindig nálam lehet. Már a második gyerkőc is szeret járkálni, felfedezni a világot, ilyenkor "üresen" is a vállamon van, nem kell a kezemben vinnem, mint egy kendőt kéne. Sokszor megyünk biciklivel, tavasztól-őszig azzal közlekedünk. Gyakran előfordul, hogy Sári elalszik a gyerekülésben biciklizés közben. Ilyenkor megállok, a hátamra veszem, vagy nem is ébred fel, vagy vissza is alszik, én pedig nyugodtan megyek tovább, bevásárolok, stb., míg ő édesen szunyál tovább.

- Én csak karikás kendőt használok. Nagyon bevált otthon is, és házon kívül is. Otthon többször felveszem a fiam egy negyed órára, fél órára, főzés közben, míg kevergetem az ételt, de bármilyen házimunkát szeretünk így együtt csinálni, ő végig velem van, énekelgetünk, jól érezzük magunkat, és közben a teendőkkel is végzek. Ha a játszótérre megyünk, az sincs messzebb 10 percnél, akkor is ebben megyünk ki, ha pedig több elintézni valónk van, akkor kocsival megyünk, több helyen is kiszállunk, piacon, postán, bankban, stb., szeretem, hogy nem kell újra és újra megkötnöm a kendőt, hanem csak meghúzom a szárait, és kész is, igazi fel-le hordozó.

- Mi rugalmas kendővel kezdtünk, Moby-nk volt, amíg a fiam pici volt, utána még szintén elöl hordozáshoz elcseréltem a rugalmas kendőt egy szövött kendőre. Azt hittem, hogy mi végig kendőt fogunk használni hátulra is, mert nagyon megszerettem a szövöttet is, az egy Ellevill. De akkorra, amire már eljött a hátul hordozás ideje, a fiam olyan sajtkukac lett, hogy képtelen lett kivárni, amíg megkötöm a kendőt, és állandóan kirúgta magát a nagy ficergésben. Ekkor jött a Beco, ami megoldotta a problémánkat, mert már előre bele tudtam ültetni a fiamat, majd hopp, egy mozdulattal már fent is volt. Pár hónap múlva kicsit nyugodtabbá vált, és nagy örömömre újra elővehettem a kendőmet is, így ezt a kettőt használtuk felváltva.

- Én abszolút kendő párti vagyok. Először is, gyönyörűek!! Imádom a színeiket, az anyagaikat, finom puhák. Bevallom, több kendőm is van, sőt volt is még egy pár, amiket azóta már eladtam, vagy elajándékoztam. Nagyon szeretek kendővel kötni, már a harmadik gyerekemet hordozom, és nem untam meg a kendőkötést. Nekem kendővel a legkényelmesebb, persze, meg kellett tanulni jól kötni, de rengeteg video van fent a neten, és lehet hordozó-tanácsadó segítségét is kérni, aki pedig egyenesen profi. Ha pedig egy kötés jól meg van kötve, és jó minőségű a kendő, akkor 13 kilós gyerekkel is hosszú sétákat tehetünk meg kényelmesen.

- Mikor még csak várandós voltam, a barátnőm mutatott nekem minden féle hordozóeszközt, és nekem már akkor a Babylonia mei-tai, a BB-tai volt az, amibe beleszerettem, és ez azóta is tart a lelkesedésem, a fiam már 9 hónapos. Újszülöttként tökéletesen működött hozzá a szűkítő, később belenőtt már nélküle is, most meg már háton hordozom. Szeretem az anyagát, finom puha, mégis tartós, pont olyan érzés, mint egy kendő, de megkötni nekem mégis egyszerűbb, a pántjai nagyon kényelmesek, egyáltalán nem érzem benne nehéznek a fiamat. Nem utolsó sorban pedig, imádom a  színét, szép, harmonikus, kellemes, nagyon szeretem viselni.

- Mi egy hosszú Hoppediz kendőt vettünk, az első pár hónapban elöl hordozáshoz nagyon kényelmes volt, hátulra kicsit hosszú, de nem volt szívem levágni. Aztán mégis rávettem magamat, és nem bántam meg, lett belőle egy kényelmes batyukendő és egy karikás, amit akkor használok, ha a boltba vagy a közeli játszótérre megyünk. A fiam most másfél éves. Mivel tervben van a testvér is már, ezért már gondolkodtam azon, miben hordozzam majd őt. Szívem szerint összeragasztanám a már kettévágott kendőmet, de sajnos azt nem lehet. Valószínű, hogy interneten eladom, és veszek egy másikat, már van is egy-két ötletem, hogy melyiket.:)

- Nekem egyedül a csatosok jöttek be, azok közül is főként a Manduca. Elsősorban azért, mert nem szeretem, ha magát a hordozót is le kell vennem, ha ki szeretném venni a lányomat belőle. A Manduca-ból viszont csak kibújok, leveszem a hátamról a lányomat, és közben nem kell azon aggódnom, hogy még a hordozót is fognom kell. Ez nekünk azért szempont, mert sokat megyünk tömegközlekedéssel, és vonattal is, ahol azért le-leülünk, kezemben táska is van általában, nekem így a legkényelmesebb.

- Mi Close-t használtunk, elég kistermetű a lányom, így a súlya sem jelentet gondot, pedig már 5 hónapos. Nagyon szeretem benne azt, hogy egy pillanat alatt magamra tudom venni. Van már egy nagyobb fiam, akivel sokat megyünk ki a szabadba, és elég türelmetlen ilyenkor, mikor várnia kell ránk, míg a picit felöltöztetem, összeszedem a cuccainkat, stb., így nekem minden perc számít. Lassan azért már gondolkodni kell a háti hordozón, valószínű, hogy egy mei-tai lesz a befutó, mivel azt is pillanat megkötni, és nagyon szépeket láttam belőlük.
 
- Mindig is húzott a szívem a hordozás felé, aztán úgy alakult, hogy egy régi épületbe költöztünk, a harmadikra, és lift híján nem tűnt megvalósíthatónak a babakocsi fel-lecipelése. Aztán megszületett a babóca, felkötöttem magamra rugalmas kendőben, és rögtön beleszerettem a hordozásba! Teljesség, harmónia, boldogság. Azóta több mindent kipróbáltam, kölcsönöztem már: hop-tye, bondolino, karikás kendő, és barátkozom már a batyu kötéssel. Azonban egyre nagyobb az én manókám, és belenőttünk a csatos hordozókba, nagyon vágyom egy manducára! (Borbála)

- Én második lánykámnál kezdtem el a hordozást, mert hasfájós volt és jobban igényelt... nagyon szerettem a kendőt amikor kicsi volt, a testközelségemtől megnyugodott, most már csatos hordozónk is van, ha bevásárolni megyek, megkönnyíti a dolgokat és a kis manóm is élvezi. (Nikolett)

- Jázmin, a kislányunk már 14 hónapos, kb 5-6 hetes kora óta hordozom - először rugalmas kendőben, majd tornázni is elkezdtünk - BabaSalsára járunk... itt bebizonyosodott, hogy a csatos hordozó praktikusabb megoldás. nem kellett mindig igazítani a kötésen és a hátamra csatolva általában néhány zeneszám után elringatózott. Szeretünk hordozni, és a Manduca hordozók nagyon praktikusak... Kendő, szövött vagy rugalmas. hordozó vagy mei-tai... a lényeg, amíg elbírom és a lányom szereti hordozom:)                                                                                                       (Katalin)