Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Baba-Mama Blog
Népszerű témáink
Babakelengye
Fogzás
Hordozás
Kölcsönzés
Könyv
Nevelés, játék
Pelenkázás
Szülés
Születés
Várandósság
Zero Waste
Szűrés törlése

Manduca sling – a manduca saját rugalmas hordozókendője

Manduca sling – a manduca saját rugalmas hordozókendője
mamamibolt
mamamibolt
2021.07.27

Végre! A közkedvelt manduca hordozók saját hordozókendője megérkezett - Manduca sling!

A manduca sling egy rugalmas hordozókendő, kiemelkedő minőségben. Mint egy rugalmas felső, tökéletesen illeszkedik a testedre és teljesen együtt mozog veled, anélkül hogy bárhol vágna közben. Mint minden dzsörzé kendő, puha és kényelmes, rugalmas és stabil egyszerre. Sok szülőt meglepett milyen kényelmes tud lenni a babahordozás, amikor először felpróbálták ezt a rugalmas kendőt. 

Különleges anyagból

Ez a különleges kötött anyag külön a manduca számára készült és jónéhány tesztfázison túl van már. Egy elasztikus dzsörzé kötött anyagra esett a választás, minden műszál, elasztán nélkül, következetesen 100% biopamutból. Különösen stabil az anyag hosszanti irányban, és különösen rugalmas széltében, ez adja dupla rugalmasságát a manduca rugalmas kendőnek.

Miért rugalmas kendő?

Egy méret mindenkinek

Egészen egyszerű: A Manduca sling  rugalmas kendő egyszerűen mindig passzol. Egy méret mindenkinek. Nem kell a kendő hosszával foglalkozni. Minden manduca kendő egységesen 5,5 m hosszú és hosszan csapott végekkel rendelkezik, ami egy tényleg kicsi csomót eredményez a végén, mikor megkötöd. Az anyag kellemesen vékony, mint a kedvenc pólód!

Egyszer magadra kötöd – egész nap hordhatod

Egy rugalmas kendő, mint a mand uca sling probléma nélkül megköthető előre, azaz míg a baba még vígan rugkapál a pelenkázón, vagy bárhol. Ha a szövött kendővel esetleg nem boldogultál eddig, a manduca hordozókendőjét értékelni fogod! Ugyanis szuper egyszerű a használata. Ha szeretnéd, elég akár egy alapkötést megtanulnod csupán. Magadra kötöd még baba nélkül a kendőt szépen precízen és csak ezután helyezed bele a babát, ezt az anyag rugalmassága teszi lehetővé. Tökéletesen illeszkedik minden alkatra és a babád méreteire is, tényleg minden alkatra!

Ugyanilyen egyszerűen veheted ki a babát a kendőből, közben szoptathatsz, átöltöztetheted, bepelenkázhatod, átteheted az autósülésben, vagy csak a karodba veheted, majd visszateheted a hordozókendőbe anélkül, hogy újra kéne kötnöd. A kendő maradhat végig rajtad, megkötve, akár egy ruhadarab.

És ha én több variációt szeretnék?

Természetesen több variációt is kínál a Manduca sling. Zsebes keresztezett kötésben kiterített szárakkal is hordhatod, ahogy a szövött kendőnél szokásos és ajánlott is. Sokak szerint ez a kötésmód még tökéletesebben illeszkedik és tart, mint az előre megkötött kendő. Ehhez azonban mindig kösd újra fel a kendőt, amikor felveszed a babád.

Azt, hogy melyik kötésmód válik be végül Nektek, már neked kell kitapasztalnod. Próbálgasd az egyes kötéseket, az egyik mindig bejön végül!

Csípőn is hordozhatok vele?

Még szép! Ezzel a kendővel lehet: egy harmadik egészen különleges kötés a manduca sling csípőhordozási mód 3 rétegben futó kendővel, ami valóban tökéletesen tart és még sehol máshol nem találtuk. Csak várd ki! Hamarosan grafikákkal!

Mire kell még figyelni?

A Manduca sling hordozókendőt is, mint minden rugalmas kendőt, 3 rétegben kell kötni, hogy korrekt stabilitást és támaszt biztosítsunk a babának!

Különleges gyerekek – különleges kendő

A Manduca sling hordozókendőnk alapvetően újszülött kortól ajánlottak. Különösen ajánljuk minden olyan babának, akik nyak, tarkó és fej tájékon nyomásérzékenyek, szülési traumán vannak túl, vagy akiknél Kiss szindrómát diagnosztizáltak. Minden babának, akik nyomásra ellennyomással reagálnak, tehát szövött kendőben vagy más hordozóban szívesen feszítik magukat ki, rugják ki magukat a kendőből.

És egyáltalán minden gyereknek és szülőnek, akik szeretik ha különösen ölelős egy kendő.

Mekkora babáknak ajánlott?

Terheléses teszten a manduca sling hordozókendő hivatalosan 3,5 kg – 15 kg-ig bizonyított. Mi azonban a rugalmas kendőt elsősorban az első hónapokra ajánljuk, igazán kényelmes 9 kg súlyig.

Koraszülötteknek is?

Az újszülötteknek és a koraszülött babáknak különösen nagy szüksége van a testkontaktusra – így itt a rugalmas kendők, mint a manduca sling is egyre kedveltebbek és egyre gyakrabban használják az intézményekben is és ajánlják a bábák, védőnők. (Reméljük Magyarországon is hamarosan)

Alapvetően érvényes azonban: Ha a baba kevesebb mint 3,5 kg, és szeretnéd hordozni, vagy igazán koraszülöttet szeretnél hordozni, aki még bent van osztályon, van néhány alapvető dolog, amire figyelni kell. Minden esetben kérj kompetens tanácsot, melyik a korrekt kötésmód és melyik kendő számotokra a legalkalmasabb és biztosítja a legjobb tartást. A mamamiboltban is keresheted hordozási tanácsadónkat!

Még egyszer összefoglalva a manduca sling adatai:

  • következetesen 100 % Biopamut (mint minden manduca termék) és GOTS tanúsítvánnyal Európában gyártják
  • különleges anyagból készült: Egy speciális dupla rugalmas kötött anyagból készül kendő tökéletes keverékét nyújtja a hosszában és széltében rugalmasságnak, elasztán nélkül!
  • különösen könnyű saját súlya csupán 620 g
  • Eltérő színekkel varrt szegésének köszönhetően egyszerűbb kötés (hordozóiskolák ajánlása szerint)
  • extra széles: 60 cm szélesség elegendő teret ad a nyak megtámasztásának és az M-pozíciónak (lábak helyes tartásának)
  • Nagyon szép: Melange optikai hatás miatt a színek különösen szépen érvényesülnek, 6 gyönyörű színben ITT találod őket a boltban.

Elöl hordozás újszülött kortól

Csípőn hordozásra is ideáils, gyönyörű kötéssel ezen a videón: