Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Baba-Mama Blog
Népszerű témáink
Babakelengye
Fogzás
Hordozás
Kölcsönzés
Könyv
Nevelés, játék
Pelenkázás
Szülés
Születés
Várandósság
Zero Waste
Szűrés törlése

Hogyan védjük a gyerekeket a rovarcsípésektől, kullancsoktól?

Hogyan védjük a gyerekeket a rovarcsípésektől, kullancsoktól?
mamamibolt
mamamibolt
2022.06.10

A nyári szezon sajnos nemcsak a pancsolás, és a csavaros fagyi szerezte örömökről szól, berepülnek, másznak, kúsznak kis bosszantó tényezők is a mindennapjainkba. Nagyobb figyelmet kell szentelnünk a rovarok, bogarak okozta csípések elleni védelemre, és az esetleges csípések okozta kellemetlen tünetek csillapítására.

A legkisebbek is szeretnek a kertben, a fűben kúszni-mászni, felfedezni, ami fontos is fejlődésük szempontjából. Ahhoz, hogy ezt biztonsággal tudják tenni, mi szülők tudunk nekik segíteni pár aprósággal.

Ilyen például a Babylegs, no bugs lábszárvédő, ami megvédi a lábakat (vagy akár a kis karokat is) a bogaraktól, hangyáktól, szúnyogoktól, kullancsoktól, a speciális "insect shield" technikának köszönhetően. Az Insect Shield, szabadalmaztatott eljárás során az úgynevezett permetrin formulát szorosan a szövetszálakhoz kötik, ami így egy hatékony, szagtalan, biztonságos védelmet eredményez a rovarok ellen, amely a ruházat várható élettartama alatt kitart. Ez a Babylegs lábszárvédők esetén 70 mosásra van tervezve. Méretben kisbaba kortól egészen az óvodás kor végig használható.

A lábszárvédő rugalmas, könnyen feladható, akár cipőn keresztül is, és kímélik a térdecskéket kúszás-mászás közben.

Emellett érdemes beszereznünk a Bugslock rovarriasztó karkötőjét is, ami természetes anyagokat tartalmaz, citromolajjal átitatott, amit a testhő hatására folyamatosan bocsát ki, és riasztja el a szúnyogokat, rovarokat. Ideális kiránduláshoz, kertészkedéshez, horgászathoz, kültéri sportokhoz. Gyerekek is biztonsággal használhatják, kisbabáknak 6 hónapos kortól ajánlott.

A karkötőt a csomagból kivéve a csuklóra, vagy a bokára kell felrakni, használat után pedig a visszazárható tasakba visszahelyezhető. Napi 2-3 órás használat mellett a karperec akár egy hétig is használható, illatfelhő hatása a csomagolásból kivéve az első 12 óráig a legerősebb!

Szintén hasznos társunk lehet a Galaktivbio szúnyogriasztó spray vagy a Galaktiv kullancsriasztó spray, ami szúnyogoktól, kullancsoktól, darazsaktól, bögölytől és más csípő legyektől is véd, több, mint 5 órán keresztül. A spray egy speciális „aurát” képez a bőrfelületen, ami így a csípő és vérszívó rovarok számára nem felismerhetővé teszi. Mérgező anyagokat nem tartalmaz, bőrbarát, ugyanakkor hatékony. A termék használható terhesség és szoptatási időszak alatt, csecsemőknél pedig 3 hónapos kortól. Gyulladt, berepedt bőrfelületen azonban ne alkalmazzuk.

Kirándulásokhoz, erdei sétákhoz jó barátunk lehet a Naturamia kullancsriasztó roll on, ez azonban csak 1 éves kor felett használható. A tökéletes védelemhez 20 perccel a természettel történő érintkezés előtt kenjük be a pulzuspontokat mindkét karunkon és lábunkon. illetve azokat a területeket, ahol megkapaszkodhat a kullancs – akár a ruha alatt is.

Ha már megtörtént a baj:

Stadelmann rovarcsípés olaj

Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, nyugtató hatású, nem csak rovarcsípés okozta sérüléseknél. A szúrásra cseppentve enyhül a fájdalom, és nem vörösödik be, nem dagad fel a csípés. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt!

További hasznos készítmények:

https://www.mamamibolt.hu/baba/patika/szunyog-es-rovarriasztok-csipeskezelo-keszitmenyek