Ingyenes szállítás már 20 000 forinttól.

Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
22 890 Ft

Grimm's nagy Goethe színkör

Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
Grimm's nagy Goethe színkör
Ismerd meg a gyártót!
Egyedi forma- és színvilágú játékok a fenntarthatóság és a természet jegyében.

Nagyméretű kirakó a Grimm's-től, kézzel készített és festett Waldorf játék. A nagy Goethe színkör csodás formákat képez, a fantáziádra van bízva, mi minden készülhet belőle! Használd fel, ahányféleképpen csak tudod a játék színpompás elemeit, vagy akár kombináld őket további Grimm's építőkkel!

Várható kiszállítás
2023.11.30
Raktáron
22 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 687 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Kiegészítőként ajánljuk
Részletek

Tudtátok, hogy a színtan Johann Wolfgang von Goethe, a nagy német költő nevéhez köthető? Egész életében foglalkozott a színek kutatásával és a színek emberekre gyakorolt hatásaival. A Goethe kirakó segítségével elmerülhettek a színek világában, megismerhetitek a színek egymással való kapcsolatát. Játék közben fejlődhet a kreativitásotok, hiszen végtelensok lehetőségetek van különleges dolgokat építeni az elemekből!

A Goethe-féle színkör elsődleges színei a sárga, a kék és a bíbor. A sárga a legfényesebb és a legtisztább szín. A meleg sárga poláris ellentéte a hideg kék. A bíbor pedig a közbülső szín, amely a negatív és pozitív oldalhoz egyaránt tartozik. A Goethe-féle színkör másodlagos színei a sárgásnarancs, a kékesvörös (ibolya) és a zöld. A színkörben ezek az elsődleges színek között helyezkednek el. Ez a látványos Goethe színkör segít a gyerekeknek a színekhez kapcsolódni, közben pedig elősegíti a térbeli látásmód és a logikus gondolkodás fejlődését.


Játékötletek:

Keverjétek össze a kirakó darabjait. A feladat az, hogy kirakjátok a színkört: először az alapszíneket, majd velük szemben a kiegészítő színpárokat.

Válogassátok ki az alapszíneket. Ezután azt a színt kell megkeresni, ami két szín keveredéséből keletkezik. Segítségképp használhattok vízfestéket: két szín, például a piros és a kék keveredéséből a lila fog megszületni.


A csomag tartalma: 24 darabos kirakó, fa keretben


Anyagok: hársfa, egészségre ártalmatlan vízbázisú festék, növényi összetételű olaj


Méretek: átmérő 28 cm, az elemek vastagsága 2 cm

Adatok
Ajánlott életkor
3 – 6 év
Fő anyag
Fa
Márka
Grimm's
Fejlesztendő terület
Finommotorika, Kéz-szem koordináció, Színek és formák felismerése, Felismerés és problémamegoldás, Képzelőerő
Tanítási szemlélet
Waldorf
Cikkszám
GR43260
Ismerd meg a gyártót!

A Grimm’s egy családi kézben lévő fajáték készítő manufaktúraként indult a sváb Alpok lábánál és mára világszerte ismertté vált egyedi forma- és színvilágú játékaival, melyek a fenntarthatóság és természetesség jegyében készülnek.

Fenntartható játékok

Minden részlet kézzel készül és a tervezéskor arra törekednek, hogy a játék időtálló legyen, így készül a Grimm’s szivárvány egyetlen, évtizedeken át nevelt nyírfa vastag törzséből. Ha egy játék eltörik,
meg lehet ragasztani, erre való a Grimm’s elsősegély csomag.

Fenntartható design

A Grimm’s játékok nem egy múló divathullám darabjai, úgynevezett nyílt végű játékok. Azért olyan különlegesek, mert az ilyen játékok a letisztult és minimalista formatervezés által határtalan teret engednek a képzeletnek. Így egy Grimm’s hosszú évekre szól, mert ahogyan változik a gyermek, úgy változik világképével együtt a játék is. Újabb és újabb játékokba lehet vele fogni, nem lehet megunni.

Fenntartható erőforrás

A Grimm’s játékok gyártása során napenergiát hasznosítanak. Kimaradó faanyaggal biztosítják a boszniai gyárépület fűtését és a raklapok is abból készülnek. Újrahasznosítható csomagolóanyagokat használnak és újrahasznosított papírt. A különlegesen élénk Grimm’s színek festéséhez egészségre ártalmatlan, környezetbarát úton
előállított festéket használnak.

Társadalmi szerepvállalás

A fenntarthatóság szempontjából fontos, hogy a felelős szemlélet a gyártás mellett társadalmi szinten is megjelenjen. A Grimm’s az alkalmazottait is hozzásegíti a zöldebb élethez, például biciklit biztosít munkába járáshoz. Támogatja a fogyatékkal élők munkavállalását a gyártásban, leginkább a festésben és csomagolásban. Rendszeresen vesz részt adományozásban és jótékony tevékenységben. Mindig azt az elvet követi, hogy a már meglévő, saját erőforrásait fordítsa növekedésre, mert ez a szemlélet a fenntarthatóság kulcsa, így válik igazán zölddé és nyereségessé, így tud a legtöbbet adni és ennek köszönhetően hosszú időn keresztül fennmaradni.

Fenntartható erdők

Az FSC (Forest Stewardship Council) a környezetbarát, hasznos és gazdaságilag életképes erdőgazdálkodást hivatott jelölni. Az FSC logóval ellátott termékek garantáltan nem a természet kimerítése által kinyert fából készülnek.

Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!