Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Kártyajáték: Ludas Matyi (két játék egyben)
Kártyajáték: Ludas Matyi (két játék egyben)
990 Ft

Kártyajáték: Ludas Matyi (két játék egyben)

Memória és Fekete Péter játékok egy csomagban. A gyermekek a kártyajáték közben pedig megismerkedhetnek a Lúdas Matyi rajzfilm szereplőivel. 

Ajánlott életkor
4 – 12 év
Várható kiszállítás
2024.07.23
Raktáron
990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Kiegészítőként ajánljuk
Részletek

A memóris és a Fekete Péter kártyajáték szabályai: 

Memória

A játékban tetszés szerinti számú játékos vehet részt, de legalább kettő. Ebben a játékban nincs szükség a "Fekete Péter" kártyalapra, ezért vegyétek ki azt a csomagból. Ezután jól keverjétek meg a kártyalapokat, majd képpel lefelé helyezzétek az asztalra. Sorsoljátok ki, hogy ki kezdje a játékot. A kezdő játékos fordítson fel két lapot. Ha párt talál, akkor azt tegye maga elé és folytassa a játékot. Ha nem talált egyformát, akkor a lapokat tegye vissza a helyükre, és most már a következő játékos fordít fel két lapot. A játék akkor ér véget, ha minden lap elfogy az asztalról! Számoljátok össze ki találta meg a legtöbb párt: az a memória bajnoka.

A játék érdekessége, hogy nincs két egyforma lap! A kép-párok azonos jeleneteket ábrázolnak, kis eltéréssel, de azonos jelöléssel vannak ellátva, ez teszi különlegessé ezt a játékot.

 

Fekete Péter

A játékban tetszés szerinti számú játékos vehet részt, de legalább kettő. Kezdéskor a kártyákat jól össze kell keverni és a játékosok között egyenlően szét kell osztani. Ha valamelyik játékos kártyái között két azonos sarokjellel ellátott lapot talál, akkor ezeket lerakhatja. Ezután megkezdődik a "húzás": akinek a legtöbb kártya maradt a kezében, attól a baloldali szomszédja egy kártyát húz, tőle pedig a következő és így tovább. Ha a játékosnak a húzott kártya másodpéldánya kezében van, akkor ezt a kártyát - amelyeknek sarokjelzése azonos - lerakja. Ez így megy tovább mindaddig, míg az egyik játékosnál a "Fekete Péter" egyedül marad kézben és így ő maga is a Fekete Péter lesz. Az előzetesen megbeszélt büntetést kapja, például, hogy egy befeketített dugóval pontot tesznek az orrára, homlokára vagy arcára.

 

Ajánlott korosztály: 4-12 éves kor között

Alapanyag: papír

Adatok
Márka
Fakopáncs
Fejlesztendő terület
Felismerés és problémamegoldás, Szociális készségek
Cikkszám
FK1721
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!