Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Tudatos vásárlók könyve
Tudatos vásárlók könyve
2 850 Ft

Tudatos vásárlók könyve

A Tudatos vásárlók könyve a 2004 óta megjelenő, 2007 óta utcai árusoknál is kapható Tudatos Vásárló fogyasztói magazin első tizenhárom számából tartalmaz válogatásokat a vízfogyasztás, a zöldségek és gyümölcsök, a húsfogyasztás, az energia, a vegyi anyagok, a közlekedés, valamint az utazás témakörében. Provokatív kérdések, elgondolkodtató tények és adatok, hasznos tanácsok – mindez egy kötetben.

Várható kiszállítás
2024.04.23
Raktáron
2 850 Ft
A vásárlás után járó pontok: 43 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Kiegészítőként ajánljuk
Részletek

Néhány érdekes tény a könyvből:
Egy csésze kávé előállításához száznegyven liter, egy kiló gabonáéhoz ezer, egy kiló rizséhez ezernégyszáz, egy kiló marhahúséhoz tizenháromezer liter vízre van szükség. A Föld teljes vízkészletének mindössze 0,8%-a alkalmas emberi fogyasztásra.


Magyarországon a tyúktartás háromnegyede háztáji, egynegyede ketreces, viszont a kereskedelmi forgalomba kerülő, azaz a boltokban kapható tojások kilencvenöt százaléka a ketreces tartásból származik.
A huzatos nyílászárók utólagos szigetelésével egyhatodával csökkenthető a fűtéshez szükséges energia mennyisége. Ha télen egy fokkal csökkentjük a hőmérsékletet, megspórolhatjuk a fűtésre fordított energia öt százalékát.
A leggyakrabban használt vegyi anyagok háromnegyedéről nem állnak rendelkezésre alapvető környezetvédelmi és egészségügyi adatok.

És még: források és ivókutak listája, idény-növény táblázat, helyitermék kalauzokat kiadó civil szervezetek elérhetőségei, házi praktikák és tippek, olvasmányajánló, termékcímke ismertetők, biominősített hús- és hallelőhelyek, árkalkulátorok, nemzeti parkok ökoturisztikai és családbarát szolgáltatásai árakkal.

 

Tudatos vásárlók könyve

Gulyás Emese (szerkesztő)

Ursus Libris, 2009

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9789639718159
Cikkszám
9789639718159
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!