Ingyenes szállítás már 15 000 forinttól.

Szűrés
Ár (Ft)
2 990 Ft - 17 901 Ft
Márka
Ajánlott életkor (év)
0 év - 2 év
Termék státusza

Alvókák

12termék112

Alvós barát, morzsolgató kendők, vagy szundimacikmorzsik, rongyik, nyunyókák, csicsijják, oly sok néven ismerjük, de lehet ez egy textil tetrapelenka vagy akár egy takaró rongyossá morzsolgatott csücske. Mégis ez a szülők mellett a legfontosabb társ a baba és kisgyermek életében. Sokszor éveken át ragaszkodnak hozzá, ha elvész, pánik van.

Miért olyan nagy az alvós barátok ereje?

Angolul „comfort object” vagy „transitional object” néven találjuk, mivel segít a gyerekeknek az érzelmi biztonság megteremtésében, az ismeretlen helyzetek uralásában, mint egy kapaszkodó.

A szüleikkel együtt alvó kisgyermekek kevésbé igénylik az alvókát, de természetesen itt is előfordul. Gyakran anya mellett még egy szundikendő is ott lapul, s így átveszi anya illatát, ami miatt a babának ismerős megnyugtató szorongatnivalóvá válik.

Ez a morzsolgató kendő, vagy rongyi jól bevethető később a nagymamánál, vagy a bölcsiben, oviban. Később sokféle helyzetben, nemcsak elalváskor segíti a kicsit életét. Szükség lehet rá vigasztaláskor, kísérő társként, kikapcsolódásként, vagy akár szerepjátékokban, és az oviba szoktatást is igencsak meg tudja könnyíteni.

A Hoppa biopamut alvós barátai gyapjúval vannak töltve, így még jobban magába szívja az anya illatát.