Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Szűrés
Ár (Ft)
2 990 Ft - 16 990 Ft
Ajánlott életkor (év)
0 év - 4 év
Márka
Termék státusza

Rágókák

36termék130
36termék130

Ismerjük a jelenséget, a baba az ujjait illetve az egész öklét a szájába veszi, állandóan minden mást is ami a kezébe kerül, azonnal rágni kezdi. Jönnek a fogacskák! Az első tejfogak általában hat hónapos kor körül kezdik áttörni a babák ínyét. Gyakran azonban korábban, de az is előfordul, hogy később indul. Alapvetően az első fog megjelenésétől  havonta egy új fog bújik ki.

Tehát amikor észrevesszük az első jeleket, érdemes beszerezni egy lehetőleg természetes anyagú rágókát.

Így az első fogsor 20 tejfoggal válik teljessé körülbelül hároméves korban.

 Vannak babák, akik alig veszik észre, hogy kibújnak a fogacskák, de vannak, akiknél nagyon fájdalmas a folyamat.

A világelső a natúr kaucsuk rágókák terén a Sophie zsiráf és számos rágóka variációja, több mint 60 nemzetközi díjjal a babák első számú kedvence. A kaucsuk természetes gumi, néha fával kombinálva ideális rágóka. Ételfestékkel van színezve, illetve vannak színezetlen változatok is.

A Grimms fa rágókái szintén nagyon alkalmasak a fogzás idejére. A fa keményebb, mégis meleg alapanyag, a műanyag rágókával ellentétben.

Természetesen műanyag vagy szilikon rágókákból is vannak jó minőségűek, BPA mentes legyen, ez alapvetés ma már. Fogzáskor még a textil "nyunyókákat", rongyikat, cimkepárnákat is szeretik a babák, ezeknél mindenképpen kizárólag a biopamut vagy más természetes de legalább öko-tex minősítést válasszuk, hiszen ez folyton a baba szájában van.