Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Szűrés
Ár (Ft)
790 Ft - 46 990 Ft
Ajánlott életkor (év)
1 év - 15 év
Márka
Fejlesztendő terület
Tanítási szemlélet
Termék státusza

Kirakók, puzzle

168termék130
168termék130

Kirakók, puzzle-ok és mágneses fantázia kirakós játékok

A puzzle, vagy más néven kirakó szórakoztat, sikerélményt nyújt és mellette igencsak fejleszti a türelmet.

Az első puzzle kirakókat egy térképkészítő angol fiatalember találtak ki a 18. században, hogy a nebulóknak könnyebb legyen megjegyezni, megtanulnia az ország részeit. Egy óriási fatérképet darabokra vágott, mert rájött, hogy a gyerekek vizuálisan sokkal könnyebben meg tudják jegyezni a térképen elhelyezkedő városokat, határokat. Jól gondolta, máig használjuk a tanításban, a koncentráció fejlesztésében is.

A gyermekek türelme eleinte nem igazán fejlett, de ha fokozatosan kirakózunk a könnyebbtől a nehezebb felé, észrevétlenül türelmesebbé válik a gyermek. Ha túl nehézzel indítunk, könnyen feladja bárki. De a kis sikerélmények hozzásegítik őket a folytatáshoz.

A kirakók között korosztályonként is választhatunk, bal oldalt a szűrőknél beállítva.

Mire jó még a puzzle?

Fejlődik a finommotorika, a logikai gondolkodás, a koncentráció, vizuális képességek, a térlátás, a kitartás és a monotonitástűrés is.

A kirakók társasjáték szerepet is betöltenek, hiszen nem csupán egyedül lehet kirakózni hanem együtt is. A kicsikkel kezdhetünk a párosító puzzle Djeco játékkal például, vagy a kockakirakókkal és fogantyús kirakókkal.

 

A Grimm's fajátékok kirakóinak különlegessége a formavilága, a nyílt végű játékaira jellemző "sosincs készen", mindig más és más is kirakható belőle, így csak a fantázia szabhat határt az eredménynek. Így a sikerélmény is garantált, hiszen nincsen elvárás, szabadon szárnyalhat a gyermekek fantáziája.