Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Szűrés
Ár (Ft)
890 Ft - 7 501 Ft
Ajánlott életkor (év)
1 év - 10 év
Márka
Tags
Kiadó
Szerző
Termék státusza

Mesekönyvek 3-6 év

Ahogy növekednek gyermekeink, 3 éves kor után már fontosabbakká válnak számukra a különböző történetek és a lapozgatók mellé megérkeznek otthonainkba az első mesekönyvek is. Ebben az időszakban még kevesebb szöveget tudnak befogadni a lurkók, a kedves kis történetek pedig a mese világában megbújva olyan hétköznapi témákról szólnak, amik foglalkoztatják őket a mindennapokban.


571termék130
571termék130

A gyermekkönyvek és a bennük életre kelő mesék és történetek, nagyon fontos szerepet töltenek be az életünkben. Gyermekként szólítanak meg minket először, majd szülővé válva mi magunk leszünk gyermekeink mesélői.

A nap egyik fénypontja lehet, amikor összebújva, együtt barangolunk gyermekünkkel a királylányok, szegény legények, próbák és kalandok világában.

A kisgyerekeknek nagyon sok csodálatos mesekönyvet találunk, sok-sok ajánlóval.

Az első években mondókákkal, dalokkal, ritmusos cselekedtetőkkel ismerkednek a gyermekek. Később, ahogy növekednek, 3 éves kor után már fontosabbakká válnak a különböző történetek és a lapozgatók mellé megérkeznek otthonainkba az első mesekönyvek is.

Ebben az időszakban még kevesebb szöveget tudnak befogadni a lurkók, a kedves kis történetek pedig a mese világában megbújva olyan hétköznapi témákról szólnak, amik foglalkoztatják őket.

Nagy kedvenc ebben az időszakban például Marék Veronika Boribonja vagy Kipp Kopp történetei, Berg Judit Maszat sorozata, Dániel András Kuflijai, vagy Kiss Judit Ágnes Babaróka meséi.

5 éves kortól pedig a hosszabb, bonyolultabb tündérmesékre is fogékonnyá válnak. Ekkor már a gyermekeknek szánt népmese gyűjtemények, mint például Benedek Elek vagy Boldizsár Ildikó művei is beköltözhetnek a könyvespolcokra.

Kihagyhatatlan ebben az időszakban a nagy böngészőkkel való ismerkedés. Van évszakokról, ünnepekről, sportról és mindenféle hétköznapi eseményről szóló böngésző. Szöveget nem tartalmaz, viszont annál részletgazdagabb a böngészőkben megrajzolt világ. Kicsik és nagyobbak is szívesen forgatják. A kicsik rengeteg új szót tanulnak meg belőle, a nagyobbak pedig újabb és újabb történeteinek csak a fantázia szabhat határt.

Ajánló:

Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit!
Marék Veronika: A bohóc és kismajom
Berg Judit: Sári sorozat
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya