Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Szűrés
Ár (Ft)
3 989 Ft - 19 900 Ft
Rögzítési mód
Fő anyag
Minta
Kinek keresel?
Márka
Termék státusza

Gyapjúkülsők

39termék130
39termék130

Gyapjú pelenkakülsők

A vízhatlan pelenkakülsők egy külön kategóriája a gyapjú pelenkakülső. A legtermészetesebb, legszellőzőbb megoldás a vízzáró rétegre.

Pelenkához azt a legfinomabb gyapjúszálat használják, amit alsó ruházathoz is, merino gyapjú, közvetlen a bőrön hordva sem szúr, archoz téve is finom, puha.

Hogyan vízhatlan a tisztán gyapjúból készült pelenkakülső? A lanolintartalma a gyapjúnak egy védőréteget képez a szálon, így maga a nedvesség nem szívódik olyan könnyen bele az anyagba. Mivel újra és újra lanolinozzuk őket, ha pisis lesz a külső, elegendő csak szellőztetni, elpárolog róla. Nagy előnye emiatt a gyapjú pelenkáknak, hogy viszonylag ritkán is kell őket mosni és így lanolinozni is! Ez furcsán hangozhat elsőre, de ha megértjük miért, már nem tűnik olyan merésznek.

A lanolinozással adjuk vissza a gyapjúkülsőnek a vízhatlanságát. Ezt mosás után tehetjük meg.

Alapvetően két típus van a gyapjú anyagát tekintve, a kötött és a nemezelt. Mindkettő jó, azonban vannak különbségek.

  • Ha  tetra vagy prefold pelenkát használsz akár téglalapra hajtogatva is, akkor a nemezelt gyapjú pelenkakülső lesz a te külsőd. Ilyenek: Disana tépőzáras, Popolini tépőzáras gyapjúkülső, vagy a Lenya is.
  • Ha kötött bebújós pelenkakülsőt használunk, olyan pelenkabelsőt kell választanunk, ami önmagában is megáll a babán, tehát pelenkanadrágot, megkötős pelenkát, vagy snappi csat segítségével össze kell fognunk a tetrát, prefoldot vagy frottír pelenkát.
  • A nemezelt külső már alapból is egy tömörített anyag, ezáltal még lanolin nélkül is nehezebben ereszti át a nedvességet. Így van aki nem is lanolinozza, főleg akik EC módszerrel élnek (pelenkanélküliség finomabb formája) biztonsági pelenkát használva.
  • A kötött gyapjúkülsőnek kell egy-két mosás és lanolinos kezelés, hogy tuti biztos legyen, itt is tömörödik az anyag mosással.
  • A felvétel módja más, a kötött gatyószerű pelenkakülsőt úgy adjuk a babára, mint egy nadrágot, a nemezelt változatot pedig mint akár egy eldobhatót, baba popsiját ráhelyezve, tépőzárral rögzítve, csak beletéve a betétet.

Teljes cikkünk a gyapjú pelenkakülsőkről, lanolinozásról