Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Cribbage
Cribbage
2 590 Ft

Cribbage

Cribbage
Cribbage
Cribbage

Fa Cribbage - Angol eredetű kétszemélyes lerakó kártyajáték. A hagyományok szerint Sir John Suckling találmánya. A cribbage első leírása 1674-ből ismeretes. Az alapjátékhoz 52 lapos francia sorozatjelű kártyát használnak. Segédeszköz lehet az ún. cribbage tábla és négy darab rövid pálcika vagy gyufaszál, amelyekkel a játékosok a játék állását jelzik.

A játék célja
A több osztásból álló sorozatban 61 pont elérése. Ha az ellenfél nem éri el a 31 pontos határt, a nyertes megduplázza nyereményét.

Várható kiszállítás
2024.07.17
Raktáron
2 590 Ft
A vásárlás után járó pontok: 39 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Cribbage
Angol eredetű kétszemélyes lerakó kártyajáték. A hagyományok szerint Sir John Suckling találmánya. A cribbage első leírása 1674-ből ismeretes. Az alapjátékhoz 52 lapos francia sorozatjelű kártyát használnak. Segédeszköz lehet az ún. cribbage tábla és négy darab rövid pálcika vagy gyufaszál, amelyekkel a játékosok a játék állását jelzik.

A játék célja
A több osztásból álló sorozatban 61 pont elérése. Ha az ellenfél nem éri el a 31 pontos határt, a nyertes megduplázza nyereményét.

A lapok rangsora
Király, Dáma, Bubi, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, Ász.

A lapok pontértékei

 • Király, dáma, bubi (10 pont)
 • Ász (1 pont)
 • a többi lap pontértéke azonos a rajta lévő számmal


A lapösszefüggésekkel szerezhető játékpontok

 • Tizenötös: bármely két vagy több kártya értéke pontosan tizenöt (2 pont)
 • Pár: két azonos rangú kártya (2 pont)
 • Prial: három azonos rangú lap (6 pont)
 • Dupla pár: négy azonos értékű kártya (12 pont)
 • Run: három vagy több, egymást követő lap, tpk. sor (laponként egy pont)
 • Flös 1: három azonos szinű kártya (3 pont)
 • Flös 2: mint az előbbi, de a startkártyával (4 pont)
 • Flös 3: azonos színű négy lap és az ugyanilyen színű startkártya összes értéke 15 pont (15 pont)


A cribbage-ban egyéb pontszerzési lehetőségek is vannak

A játék menete
Az osztó öt-öt lapot ad mindkét félnek, és két kártyát zártan maga elé helyez (bázislapok). Az osztó ellenfele elemeli a maradék csomagot és az emelt rész alsó lapját nyitottan maga elé rakja startkártyaként. Ha ez a lap B, az osztó felírhat 2 pontot. Az osztó ellenfele kezd. Egy tetszése szerinti lapot tesz nyitottan az asztalra és közli annak értékét. Az osztó is hasonlóan jár el , és ő a két lerakott kártya értékét jelzi. Újra az ellenfélen a sor. A lapokat felváltva rakják le addig, amíg a játékosok a fent leírt kombinációkat kialakítják. Egy kártya több kombinációban is használható. (Pl.: 7 - 6 - 5 - 5 lerakása után az egyik ötös része egy másik runnak és egy ötös párnak, de a másik ötös már nem számítható egy másik runhoz.)
Fontos szabály, hogy az asztalon nem lehet flöst bemutatni! Ha a lejátszás során bármely fél eléri e 31 játékpontot, ezt Megyek bemondásával jelzi. A játékosok pontokat szerezhetnek kézben tartott lapösszefüggésekért is. Az osztó ellenfele startkártya figyelembe vételével alakíthatja ki ezeket, míg az osztó ún. bázislapjait használhatja.
A cribbage-ben szigorú renonsz szabályok érvényesülnek (elrontott osztásért, összefüggések elmulasztott bemondásáért, stb.)

A cribbage játék változatai
Hat- és hétlapos cribbage, három- és négykezes cribbage. Értelemszerűen a hat- és hétlapos játékban hat, illetve hét lapot osztanak a játékosoknak. Az előbbiben 121 pont elérése a cél, a hétlaposban 181 pontot kell a győzelemhez teljesíteni.

Tartalma:
 • 1 cribbage tábla
 • zöld pálcikák
 • piros pálcikák
Fából készült, mérete 34×2×9 cm 
Adatok
Cikkszám
58-4010-CN
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!