Ingyenes szállítás már 20 000 forinttól.

Egymás-állapot - Székely Zsófia
Egymás-állapot - Székely Zsófia
4 900 Ft

Egymás-állapot - Székely Zsófia

Szülésznők-bábák-dúlák tapasztalatai a segítő kapcsolatról, erről a más állapotról a kapcsolódás szintjén

Várható kiszállítás
2023.04.04
Raktáron
4 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 74 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Oly sok könyv íródik a babáról, a baba-mama kapcsolatról, de kevés cikk és könyv foglalkozik a szülés körüli segítők és a szülő nő, a család kapcsolódásáról. Pedig ez a kapcsolat egy abszolút bizalmi, gyógyító vagy traumatizáló hatással is bírhat.

Régóta éles viták kiindulópontját jelenti az ellátás személyességének kérdése a szülészetben: hogyan tud létrejönni az egészségügy intézményes rendszerében az egyedi bánásmód, személyes jelenlét és együttérző segítő kapcsolat? Szükség van-e egyáltalán erre a minőségi jelenlétre? Gyógyító kapcsolat-e a szülés körüli segítés, és hogyan kapcsolódik a pszichoterápiához?


A könyv a szülés körüli segítők – szülésznők, bábák, dúlák – tapasztalatainak bemutatásán keresztül többek között ezen kérdésekre keresi a választ. Az Egymás-állapot kritikai pszichológiai, illetve pszichodinamikus-pszichoanalitikus szemléleti keretben mutatja be – alaposan, ugyanakkor olvasmányosan – a szülés során létrejövő segítő kapcsolatok élményvilágát.
A szülés körüli élmények elbeszélései nehezen megközelíthetők, hiszen a vajúdás-szülés mélyen a természetbe ágyazott folyamat, így a belső történések sokszor nehezen alakíthatók szavakká.

 

A szülés végső soron talán mindig megközelíthetetlen rejtély marad, egy „elbeszélhetetlen történet” – azaz a szülés, mint intim testi folyamat bizonyos értelemben tabu, érinthetetlen, megragadhatatlan. Minden egyes vajúdás-szülés egyéni és egyedi történés, hiszen a módosult tudatállapotban megtapasztalt különleges és megismételhetetlen élménymintázat mélyen személyes, mások – és sokszor önmagunk – számára csak közvetve hozzáférhető. De akkor hogyan beszéljünk róla? Kell-e beszélni róla? Hogyan lesz a sok, össze nem hasonlítható, egyedi és személyes történetből tudományos ismeret? Szükség van-e tudományos ismeretre, vagy „mindössze” a társadalom érzékenyítésére?

 

ISBN 978-615-5981-50-0

Oriold és Társai kiadó 2022

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9786155981500
Cikkszám
978-615-5981-50-0
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!