Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Hagyományos mesterségek mindentudója
Hagyományos mesterségek mindentudója
5 995 Ft

Hagyományos mesterségek mindentudója

Mivel foglalkozott a lócsiszár, mivel a felcser, a bakter, a gátőr, a gombkötő, a csősz? A kötetből sok érdekességet megtudhatsz a régi és hagyományos foglalkozásokról!

Várható kiszállítás
2024.07.26
Raktáron
5 995 Ft
A vásárlás után járó pontok: 90 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Téged hogy hívnak? Csak nem Kovácsnak, Bognárnak, Fazekasnak, esetleg Tímárnak? Tudod-e, hogy mit jelent a családneved? Tudod-e, hogy talán épp az üknagypapád üknagypapája azt a foglalkozást űzte, ami megőrződött a családnevedben? Mert a vezetéknév sok esetben őrzi a családunk múltját - de ha nem is, mindenképpen érdekes, mit és hogyan csináltak a régen élt emberek. Mivel foglalkozott a lócsiszár, mivel a felcser, a bakter, a gátőr, a gombkötő, a csősz? Hát, elég fura dolgokkal, az biztos!

És persze ott vannak a "vicces" mesterségek! A kötetből sok érdekességet megtudhatsz a régi és hagyományos foglalkozásokról! És olyan izgi kérdésekre is választ kaphatsz, mint hogy: Iszik-e a kefekötő? Miért gyűjt piócákat a piócagyűjtő? Vajon mosógépben mossa az aranyat az aranymosó? Autót akar-e lestoppolni a műstoppoló? Miért csiszolja a lovat a lócsiszár? Hogyan lehet befoltozni az üstöt? Miért fújja az üveget az üvegfúvó? Milyen szemeket szed fel a szemfelszedő? Miért kell a lakcímet festeni? Miben vájkál a vájár? Szomorú-e a komorna? Üti-e a szódás a lovát? Szerencsét hoz-e a kéményseprő? Tud-e repülni a szitakötő? Miért kötik a gombot? Vajon a gyorsan író, az már gyorsíró?

Ismerkedj meg a régi mesterségekkel!

Szerző: Illés Andrea

Kiadó: Scolar Kiadó, 2022

48 oldal, kemény kötés

Adatok
Márka
könyv
ISBN
9789635095858
EAN
9789635095858
Cikkszám
9789635095858
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!