Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Indigó por, hajfestéshez

100% természetes indigó por, 100 g

Kiszerelés
100 g
Nincs raktáron
1 490 Ft
Egységár: 14 900 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Az indigó az a festékanyag, amely a farmerszövet sötétkék színét adja. Az ősz hajat ezért önmagában alkalmazva kékre festi. Általában az indigó és a henna kombinációját ajánlják, mely barna színt eredményez, az összetevők arányától függő árnyalattal. Ha a henna aránya a nagyobb, jellemzően vörösesbarna színű lesz a végeredmény, ha az indigóból alkalmazunk többet, sötétbarnát kapunk.


Elkészítés: Az indigót a hennához hasonló állagú (joghurtsűrűségű) pasztává keverjük, egyszerűen meleg vízzel. Nincs szükség semmilyen adalékra. Az indigó paszta azonnal használatra kész, itt nincs szükség pihentetésre, mint a hennánál.


Hogyan kell elkészíteni az indigó-henna keveréket?

Először készítsük el a henna masszát a hennánál leírtaknak megfelelően. Miután  a henna massza készen áll a hajfestésre (tehát a pihentetés után), elkészítjük az indigó pasztát.
Az indigót a hennához hasonló állagú (joghurtsűrűségű) pasztává keverjük, egyszerűen meleg vízzel. Nincs szükség semmilyen adalékra. 


Ezután a két masszát tetszés szerinti arányban összekeverjük.
Meleg barna árnyalatot ad 1/3 indigó és 2/3 henna, míg 1/3 henna és 2/3 indigó mélybarnára színez. Nagyon sötét barna árnyalathoz 1 rész hennához 4 rész indigót tegyünk. A pontos arányokat mindenkinek érdemes saját magának kikísérletezni.


Ezután mindenben a hennafestésnél leírtaknak megfelelően járunk el.


Mennyi henna/indigó keverékre van szükség egy hajfestéshez?
100g szükséges egészen rövid hajhoz
200g félhosszú hajhoz
300g vállig érőnél hosszabb hajhoz
500g nagyon hosszú hajhoz


A fenti mennyiségek irányadó mennyiségek.


Mivel 100g henna/indigó körülbelül 3,5dl folyadékkal keverhető megfelelő állagú pasztává, előfordulhat, hogy a fentieknél kevesebb festékre van szükség. Az első alkalom után a saját tapasztalatok függvényében érdemes megjegyezni a mennyiséget.

Adatok
Márka
Mamami
Cikkszám
INDIGOPOR
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!