Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Mint a földbe hullott mag - Otthon szülés Magyarországon
Mint a földbe hullott mag - Otthon szülés Magyarországon
3 500 Ft

Mint a földbe hullott mag - Otthon szülés Magyarországon

Kisdi Barbara kutatásai nyomán könyv az otthon szülésről Magyarországon

Várható szállítás
1 hét
Rendelhető
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 52 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

A kulturális antropológus és orientalista szerző kutatását az otthon szülés témakörében 2005 és 2010 között végezte Magyarországon.

 

Noha könyve fókuszában az otthon szülés áll, valójában azon túlmenően a gyermekszülés és a születés alternatív értelmezése érdekli, illetve azok a nők, akik gyermekük születését „másként” képzelik el. Könyvében amellett érvel, hogy az otthon szülés témája számos olyan kutatási kérdést, vizsgálati lehetőséget rejt magában, amelyek messze túlmutatnak egy szülési/születési mód tárgyalásán: a különböző nemi (főként női) szerepek, az identitás formálódása, a test-képek és reprezentációk, az új típusú közösségek kialakulása, az értékrendek és normarendszerek összeütközése, a hatalom kérdései stb. a kulturális antropológiában régóta bevett kérdésnek számítanak.

 

Így a könyv végső soron egy olyan gondolkodásmódot kíván feltárni, amelynek sokkal inkább csupán része az otthon szülés, mintsem annak eredője. A modern és az alternatív szüléskultúra tárgyalása arra a tényre világít rá, hogy a szülés és születés számos „szabályszerűsége” alapvetően társadalmi konstrukció. A könyv hasznos olvasmány lehet mindazok számára, akik az alternatív mozgalmak, a posztmodern szüléskultúra vagy a nemek társadalmi viszonyulásai iránt érdeklődnek, de nem lesz közömbös azon leendő vagy gyakorló édesanyák és édesapák számára sem, akik folyamatában és tág összefüggésrendszerében szeretnék megérteni a különböző szüléskultúrák elveit és természetét.

 

 

 

360 oldal, puhatáblás, ragasztókötött


Kisdi Barbara

L'Harmattan Kiadó, 2013

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9789639457850
Cikkszám
9789639457850
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!