Mit kezdjünk az agresszióval?
Mit kezdjünk az agresszióval?
3 990 Ft

Mit kezdjünk az agresszióval?

A gyerekek indulatos, impulzív, erőszakos viselkedéssel reagálnak az életükben lévő feszültségekre, stresszre. Szülőként jó tudni, hogy mi terheli a gyermeket, mi váltja ki belőle az agresszív viselkedést. Ehhez kínál támpontokat a könyv, hatékony agressziómegelőzési és -kezelési technikákat adva az olvasó kezébe.

Várható kiszállítás
2024.04.17
Raktáron
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

A közkedvelt gyermekpszichológus-pedagógus szerzőpáros az akaratosság és a szorongás témája után ezúttal a gyermeki agresszió kezeléséhez nyújt értékes segítséget. A témaválasztás aktualitásához sajnos kétség sem férhet, hiszen a feszültség, a frusztráció, a konfliktusok, az erőszakos viselkedés a kutatások szerint növekvő mértékben vannak jelen gyermekeink életében, és megfelelő beavatkozás hiányában tartós károkat okozhatnak.

Deliága Éva sokéves pszichológusi praxisa tapasztalatai alapján, életkori csoportokra lebontva foglalja össze a gyermeki agresszió lehetséges kiváltó okait. Segít, hogy meg tudjuk különböztetni az életkori sajátosságokat az aggasztó jelenségektől. Nagy hangsúlyt helyez a megelőzésre, hogy a szülő olyan környezetet alakíthasson ki gyermeke számára, amelyben kevésbé gyűlnek fel benne indulatok, és ha mégis, azokat konstruktív módon tudja kezelni. Ezenfelül konkrét eszközöket, módszereket kapunk a problémás helyzetek megfelelő rendezéséhez.

A könyv második felében pedig visszatérnek a bájos, esendő és szeretetre méltó zokniállatkák, a figurancsok. Lovász Hajnalka kalandos állattörténeteinek segítségével a gyerekeknek szánt erőszakmentes problémamegoldó módszerek szinte észrevétlenül válnak elsajátíthatóvá


Deliága Éva, Lovász Hajnalka

Kulcslyuk Kiadó, 2022

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9786155932694
Cikkszám
K9786155932694
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!