Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Vekerdy Tamás: Felnőttek és gyerekek

A Saxum Kiadó Az élet dolgai sorozatában négy könyvet jelentetett meg eddig Vekerdy Tamástól; most ezeket a műveket adjuk közre (a terjedelmi okok miatt szükségszerűen némileg rövídítve) egy kötetben, amely néhány rövidebb lélegzetű - a szerző portréját árnyaló - írást is tartalmaz.

Várható szállítás
1 hét
Nincs raktáron
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 53 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

A gyerek "megérik, mint alma a fán". Talán ebben a gondolatban fogalmazódik meg legszemléletesebben Vekerdy Tamás pszichológus credójának egyik vezérmotívuma, amely kiegészül azzal a meggyőződéssel, hogy ez a folyamat akkor sikeres, ha lehetővé teszi a gyermek számára, hogy "ráérősen" járhassa be saját fejlődési útját.


De van-e elegendő idő erre? Megfelelőek-e a csalási és intézményi feltételek a gyermek - az egyes gyermek! - spontán "érlelődéséhez"? Hogyan segítheti vagy gátolhatja a szülő, az óvoda, az iskola ezt a folyamatot?


Miként hatnak a társadalmi-gazdasági-technikai változások a nevelődés körülményeire?


A népszerű pszichológus legfőként ezekre az ezernyi formában megfogalmazódó kérdésekre keresi a választ írásaiban, konkrét élethelyzeteket, dilemmákat, megoldási lehetőségeket elemezve. Nem csupán szakirodalmi és kutatási eredményekre támaszkodik, de saját tapasztalataira is épít, és olykor segítségül hívja a nevelés nagyjait, Goethét, Steinert, Karácsony Sándort, Kodály Zoltánt, Németh Lászlót, Mérei Ferencet is. No és természetesen Jungot, aki "civilizációnk egyik alapproblémájának nevezi, hogy neveletlen felnőttek próbálják nevelni az újabb generációkat".


Vekerdy Tamás - mint ezt a mostani válogatás is bizonyítja - sokat tett az elmúlt évtizedekben azért, hogy ez ne így legyen!

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9789637168598
EAN
9789637168598
Cikkszám
9789637168598
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!