Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Szűrés

Építőjátékok

Nevelés, játék
Szűrés törlése

A játék alapkészletek fő alkotóelemei a fa építő játékok. Instagram oldalunkon #fajátékalapkészlet sorozatunkban számos játékot bemutatunk ezek közül.

Organikus formák, kockák, hengerek, faszeletek - mind mind lehet építőelem!

Építeni olyan kockákból igazán jó, ahol a festék nem fényes, így nem csúsznak egymáson az elemek. A Grimm's német fajáték gyártó építői pontosan ilyenek!

Egyedülálló szivárvány építők, organikus formájú fa építő szettek, különleges geo építőkockák - Grimms fajátékok

Az építés iránti vágy már egészen kicsi korban megjelenik a babáknál. Még alig tud járni, de már mindent egymásra pakol, majd rombolja le azokat.  Az alkotás az ember egyik legősibb vágya, s az építőjáték erre számtalan lehetőséget biztosít. Rengeteg képességet fejleszt, talán nincs is másik, hozzá hasonló tevékenység, ami közel ilyen jó hatással lenne a gyerekek fizikai, mentális és szociális képességeire.

Az építőjáték különleges helyet foglal el a játékok között, hiszen fél éves kortól egész életünkben elkísér minket. Nem véletlen, hogy a Grimms csodálatos fajátékaival a szülők is szívesen építenek, és sokszor szemet gyönyörködtető voltuk miatt nem is a gyerekszobát díszítik, hanem a nappalit. Az építőjáték eszköz az alkotásban, a szerepjátékokban egyaránt.

A játékok halomba rakosgatása, majd lerombolása növeli a gyermek önbizalmát, megmutatja neki a testének határait. A koordinációs képességet remekül fejleszti, akaratlanul is, amikor a kisgyermek az építőkockáért nyúl, megemeli, majd egymásra helyezi őket, össze kell hangolnia a szeme és a keze mozgását, így a játék folyamatosan fejleszti a koordinációs képességeit, térlátását.

Míg kezdetben a gyerekek az építőkockákkal a környezetük tárgyait másolják, nagyobb korban felfedezik, hogy az építőelemek nyílt végű játékként szabadon variálhatók és létrehozhatnak saját világokat.

A közös építések során pedig felfedezhetik a gyerekek, hogyan kell együttműködni, így a szociális fejlődésben is komoly szerepe van az építő játékoknak.

Az építés hamar megmutatja a gyerekeknek, például a gravitáció vagy a formák és az elemek súlya által kialakult szabályszerűségeket, törvényeket.

 

Kétéves koráig olyan építő játékokat ajánlunk, melyek összeillesztése nem igényel nagyobb erőfeszítést, nagyobb darabokból állnak, és könnyen megragadhatóak. Alapfajátékkészlet sorozatunkat keresd az Insta oldalunkon.