Packeta csomagpontra történő szállítás CSAK 990 FT egész JÚLIUSBAN!

Szűrés
Ár (Ft)
490 Ft - 58 990 Ft
Ajánlott életkor (év)
1 év - 10 év
Fejlesztendő terület
Tanítási szemlélet
Termék státusza

Szivárvány építők

Minden gyerekszobába szivárvány építőt - jelszóval is jellemezhetnénk rajongásunkat a szivárvány építőkért.


29termék129

Miért is kell minden gyerekszobába egy szivárvány építő?

A gyermek körül lévő világ minden egyes tulajdonsága üzenetet hordoz.

Így van ez a játékokkal is, és ez az oka annak, hogy szeretnék ragaszkodni ahhoz, hogy a játékaink nagy része fából, vagy valamilyen természetes anyagból lehessen.
A fa megmunkálása türelmet és kitartást igényel, de maga az anyag puhaságával, erejével és tartásával segíti is ezt a folyamatot. Amikor egy kisgyermek játékból építkezik, rengeteg tudást használ. A tudásának azonban társául kell, hogy szegődjön a játék is. A semmihez sem hasonlítható tapintású, különlegesen csiszolt és formált fadarab, amely nem engedi elcsúszni a torony darabjait, amely tökéletesen illik a gyerekkézbe, és akkor sem fog összetörni, ha a torony mégis felborul. A kiemelkedő minőségű alapanyagok óriási jelentőséggel bírnak a gyermekjátékok esetében, hiszen rajtuk is múlik, hogy a gyermek tevékenysége sikeres lesz-e, megerősíti-e őt abban, hogy folytassa azt.

A Grimm’s szivárványai nyílt végű játékok. Mit jelent ez? Röviden azt, hogy mindenre alkalmas, amire a gyermek fantáziája alkalmasnak látja, de nem kínál konkrét, könnyedén megragadható lehetőségeket. A nyílt végű játék arra biztatja a gyermeket, hogy azzá varázsolja, amivé szeretné. Ez az üzenet önmagában rengeteget adhat a kicsiknek: a világ aktív alkotóivá válnak, az események nem csak úgy megtörténnek, hanem ő segíti elő azokat. A dolgok nem tálcán kínálódnak, de a befektetett munka megtérül, a vágyai, az álmai, az elképzelései testet tudnak ölteni. Ez pedig a kreativitás fejlődésének melegágya.

A szivárvány hosszú időn keresztül kíséri a gyerekeket, nem növik ki. Méretváltozatai és kiegészítői által gyakorlatilag 1-2 éves kortól az iskoláskorig lehet a játékuk egyik alapvető eszköze. Ahogyan a gyerekek nőnek, újabb és újabb kiegészítőivel gyakorlatilag egy komplett világ épülhet köréjük, amelynek aktív alkotóiként életre szóló tapasztalatokat szerezhetnek.