Debreceni átvételi pontunkon a csomagok díjmentesen átvehetőek.

Szigetlakó
Szigetlakó
3 490 Ft

Szigetlakó

Szigetlakó
Szigetlakó
Szigetlakó

Nagyon kedves könyv az emlékezésről, az elfogadásról

Várható kiszállítás
2024.04.19
Raktáron
3 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 52 Ft
mamamibolt.hu
Kérdésed van?

A mamamibolt lelkes csapata szívesen segít, amiben csak tud.
info@mamamibolt.hu
+36-30/562-5553

Neked ajánljuk
Részletek

Új könyvre bukkantunk, és bele is szerettünk :)


Kedvességről, bátorságról, igazi emberi értékekről gyönyörű grafikával. Kicsiknek, de nagyoknak egyaránt ajánljuk.


Lola iskolájában mindenki máshonnan jött. Az ő iskolája a távoli helyek iskolája volt. Ezért aztán amikor Lola tanítónője azt kéri a gyerekektől, hogy mindenki rajzolja le, hogy honnan emigrált a családja, minden gyerek izgatottan néz a feladat elé. Kivéve Lolát. Ő nem emlékszik a Szigetre – még bébi volt, amikor eljöttek. De a család és a barátok segítségével – és az ő emlékeik révén – melyek között bőven akadt vidám, fantasztikus, szívszorító és ijesztő – Lolát elképesztő utazásra repíti a képzelete – vissza a Szigetre. Amint jobban megismeri a családja valódi történetét, Lola megérti abuelája által mondottak értelmét: „Csak mert nem emlékszel egy helyre, nem jelenti azt, hogy nem él ott benned.”

A Pulitzer-díjas és New York Times sikerlistás Junot Díaz lírai hangnemben megírt, és Leo Espinosa által gyönyörűen illusztrált könyve a kreativitás, különbözőség, és képzeletünk azon képességének dícsérete hogy összekötnek bennünket – a családunkkal, a múltunkkal, és önmagunkkal.


Junot Díaz Szigetlakó


LEO ESPINOSA ILLUSZTRÁCIÓIVALIt's not every day that a Pulitzer Prize-winning novelist writes a picture book, and this one vibrantly celebrates diversity by mining the author's own Dominican American experience. In Islandborn, the many shaded brown-skinned kids in Lola's school hail from a whole host of countries, and her New York City neighborhood is full of friends who can tell her about the island home of her birth. Author Junot Díaz makes the decision not to name the Dominican Republic, referring to it simply as "the Island." He also references the brutal dictator Rafael Trujillo who ruled for 30 years, but refers to him obliquely as "the Monster," and the art pictures him as an actual monster, not a man. This might confuse some kids, who might take the word "monster" literally, so parents and teachers can fill in the actual history.

Adatok
Márka
Könyv
ISBN
9786155893001
Cikkszám
9786155893001
Vélemények
Írj véleményt, hogy segíts másoknak!